DEBATT

DEBATT: Cruiseturismen

Feil om cruise i Stavanger

I en sak om cruise i Stavanger er det to forhold som trenger en ytterligere oppklaring.

CRUISESKIP: I år skal opp mot 250 cruiseskip ankomme havna i Stavanger. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
CRUISESKIP: I år skal opp mot 250 cruiseskip ankomme havna i Stavanger. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Først og fremst er det er feil slik det fremkommer at Stavanger «kun vil samarbeide» med cruisenæringen for å redusere utslipp. Sammen med 12 andre cruisedetinasjoner i Norge har vi blitt enige om å stille strenge krav i felleskap til cruiseskipene. Det er verdens strengeste miljøkrav og inkluderer for eksempel; landstrøm for alle skip innen 2025, utfasing av NOx og SOx forurensing slik kravene er satt i Verdensarvfjordene samt grønnere havneavgifter som over tid vil gjøre det dyrere for de skipene som forurenser å besøke byene våre, slik at de skiftes ut med grønn-cruisefart.

For det andre kommer det fra Mimir Kristjansson i Rødt påstander om Stavanger kan bli som Venezia og Barcelona med den reiselivs og cruisesatsingen vi har. Med all respekt burde Rødt blitt konfrontert med hvordan de mener at Venezia med sine opptil 30 millioner turister i 2017 og Barcelona med sine 32 millioner turister i 2017 kan sammenlignes med Stavanger sine 0,5 millioner turister i 2019. Det er påstander uten rot i virkeligheten, og understreker det faktum at Rødt ikke vil ha flere arbeidsplasser i Stavanger og bredde næringsstrukturen vår til andre sektorer utenfor olje- og gassindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer