Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT: Cruiseturismen

Feil om cruise i Stavanger

I en sak om cruise i Stavanger er det to forhold som trenger en ytterligere oppklaring.

CRUISESKIP: I år skal opp mot 250 cruiseskip ankomme havna i Stavanger. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
CRUISESKIP: I år skal opp mot 250 cruiseskip ankomme havna i Stavanger. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Meninger

Først og fremst er det er feil slik det fremkommer at Stavanger «kun vil samarbeide» med cruisenæringen for å redusere utslipp. Sammen med 12 andre cruisedetinasjoner i Norge har vi blitt enige om å stille strenge krav i felleskap til cruiseskipene. Det er verdens strengeste miljøkrav og inkluderer for eksempel; landstrøm for alle skip innen 2025, utfasing av NOx og SOx forurensing slik kravene er satt i Verdensarvfjordene samt grønnere havneavgifter som over tid vil gjøre det dyrere for de skipene som forurenser å besøke byene våre, slik at de skiftes ut med grønn-cruisefart.

For det andre kommer det fra Mimir Kristjansson i Rødt påstander om Stavanger kan bli som Venezia og Barcelona med den reiselivs og cruisesatsingen vi har. Med all respekt burde Rødt blitt konfrontert med hvordan de mener at Venezia med sine opptil 30 millioner turister i 2017 og Barcelona med sine 32 millioner turister i 2017 kan sammenlignes med Stavanger sine 0,5 millioner turister i 2019. Det er påstander uten rot i virkeligheten, og understreker det faktum at Rødt ikke vil ha flere arbeidsplasser i Stavanger og bredde næringsstrukturen vår til andre sektorer utenfor olje- og gassindustrien.

Reiselivssatsingen er viktig i Stavanger og gir arbeidsplasser til bussjåfører, kioskansatte, museumsansatte, servitører, butikkmedarbeidere, sjøfolk og havnearbeidere for å nevne noen som står i fare for å miste jobbene om Rødt får det slik de vil

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media