Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Feil om Frp’s utlendingslov

UTLENDINGSLOV: I et innlegg i Dagbladet tirsdag 15. april sier Frp’s innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen at Frp’s forslag til ny utlendingslov bare er i strid med internasjonale konvensjoner og avtaler på ett punkt. Videre påstår han at han har fått dette bekreftet av departementet. Begge påstander er feil. Og enda verre, dette er Amundsen fullstendig klar over.

I debatten om ny utlendingslov i Stortinget 8. april, forsøkte Amundsen seg med de samme påstandene. Jeg gjorde ham da uttrykkelig oppmerksom på at det vare flere regler i Frp’s lovforslag som bryter med våre konvensjonsforpliktelser. Jeg gjorde ham videre uttrykkelig oppmerksom på at dette også på en del punkt var presisert i mitt brev av 28. mars d.å. Likevel velger Per-Willy Amundsen å gjenta sin feilaktige framstilling av Frp’s lovforslag og sine usanne påstander om hvilke svar han har fått fra departementet.

Frp’s lovforslag er i strid med en rekke internasjonale konvensjonsbestemmelser som vi er bundet av:

Den europeiske menneskerettskonvensjon, FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter og FNs torturkonvensjon om forbud mot å sende noen tilbake til tortur, umenneskelig eller nedverdigende behandling

Den europeiske menneskerettskonvensjon om vilkårene for å holde personer i lukket forvaring

Rasediskrimineringskonvensjonen og FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter om ikke-diskriminering

Den europeiske menneskerettskonvensjon om kravet til en proporsjonalitetsvurdering i forbindelse med utvisning

Flyktningkonvensjonens regler om eksklusjon fra flyktningstatus

Schengen grenseforordning om adgangen til å foreta indre grensekontroll

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media