DEBATT

Debatt: Nedrustning

Feil om norsk nedrustningspolitikk

FØLGER NATO: – Jens Stoltenberg har vært tydelig på det som også er nedfelt i Natos grunnlagsdokument: Så lenge land utenfor Nato har atomvåpen, må også Nato ha dem som del av sin avskrekking, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hans Arne Vedlog / NTB Scanpix
FØLGER NATO: – Jens Stoltenberg har vært tydelig på det som også er nedfelt i Natos grunnlagsdokument: Så lenge land utenfor Nato har atomvåpen, må også Nato ha dem som del av sin avskrekking, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hans Arne Vedlog / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen arbeider for en verden fri for kjernevåpen. Nedrustning og ikke-spredning er nøkkelen til dette. En forbudsresolusjon i FN som ikke støttes av noen av de landene som faktisk har kjernevåpen, er ikke løsningen.

Nei til atomvåpens leder, Frode Ersfjord, fortsetter i Dagbladet 25. november å fordreie og feiltolke regjeringens nedrustningspolitikk. Igjen velger Ersfjord å late som om Norge ikke er medlem av Nato og kan føre en politikk i FN som er uavhengig av våre allianseforpliktelser. Dette er ikke aktuelt for regjeringen.

Det var et samlet Nato som valgte å ikke støtte forslaget om å starte forhandlinger om et forbud mot kjernevåpen. Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, har vært tydelig på det som også er nedfelt i alliansens sikkerhetspolitiske grunnlagsdokument: Så lenge land utenfor Nato har atomvåpen, må også Nato ha dem som del av sin avskrekking. Bare slik kan Nato forbli en reell og troverdig forsvarsallianse i en stadig mer krevende verden.

Dette er politikk som Norge har vært med på å utforme og som vi mener er viktig for norsk sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer