Feil om Tsjetsjenia-bok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INTERVJU: I forbindelse med Cappelens lansering av sin høstliste, mandag 20.august, lot jeg meg intervjue i flere medier. Avisene stilte med sine kulturjournalister på pressekonferansen og jeg stilte opp til intervju med alle som ønsket det i forbindelse med boken jeg har skrevet om Tsjetsjenia.

En avis valgte å ikke kontakte meg på pressekonferansen, men derimot noen timer senere, for å spørre om jeg kunne gi et intervju på Cappelen-festen på kvelden. Det burde jeg selvsagt ikke sagt ja til. Jeg burde forstått at journalisten og fotografen ikke ville klare koblingen: En alvorlig bok som har vært under arbeid i to år og fest og kjoler.

Grunnen til at jeg skriver dette er for å si at flere av mine utsagn som sto på trykk i Dagbladet 21.august ikke har falt slik de fremstår i avisen. Blant annet har jeg aldri sagt at jeg bodde «på skjult adresse i Moskva» eller at «jeg tror nok at de som har en hovedrolle i boka skal skrive under på at de har lest og ikke har noen innsigelser på innholdet – og at de ikke går til rettssak eller krever penger av oss».

Jeg sa at jeg ønsket at hovedpersonene skal få opplest det som står om dem, og ha anledning til å rette opp. Men grunnen til dette er deres egen sikkerhet og har ingenting med frykt for en rettssak å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer