Feilaktig om opphold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utlendingsdirektoratet (UDI) tar alvorlig alle saker hvor utenlandske kvinner søker om opphold på selvstendig grunnlag etter skilsmisse fra voldelige menn. Derfor er det beklagelig at UDI ikke har fått anledning til å kommentere de alvorlige påstandene om det motsatte fra flere advokater i artikkelen med overskriften «Krisesentrene fylles opp av hentebruder» i Dagbladet 3. september.

Dagbladets journalist fikk under arbeidet med artikkelen tall på kvinner som har fått tillatelse på selvstendig grunnlag etter «mishandlingsbestemmelsen» i utlendingsforskriften.

Samtidig ble det understreket fra UDI at kvinner som opplever vold og mishandling i ekteskapet, og velger å flytte fra mannen, kan få oppholdstillatelse av grunner som ikke er knyttet til «mishandlingsbestemmelsen». For eksempel kan noen få bli i Norge fordi de har et barn som har oppholdstillatelse. Andre kan få oppholdstillatelse på grunn av den sosiale og kulturelle belastningen som retur til hjemlandet kan medføre. Det gir derfor et skjevt bilde av problemstillingen å henvise kun til innvilgelser gitt etter «mishandlingsbestemmelsen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer