DEBATT

Debatt: Studier i utlandet

Feilinformasjon om psykologer

Norske myndigheter sprer fremdeles feilinformasjon og grunnløse påstander om psykologistudiet i Ungarn.

TAR TID: Norske psykologstudenter i Ungarn blir nektet jobb i Norge etter at en ordning som har fungert i 15 år er endret uten forvarsel. Helseminister Bent Høie har tatt tak i saken, men ting tar tid. Foto: Maria 

Skarpaas Andersen
TAR TID: Norske psykologstudenter i Ungarn blir nektet jobb i Norge etter at en ordning som har fungert i 15 år er endret uten forvarsel. Helseminister Bent Høie har tatt tak i saken, men ting tar tid. Foto: Maria Skarpaas Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Bent Høie sier til Dagbladet 26.10. at «det har hastet mest å finne en løsning for de 16 psykologene som allerede har fått lisens, og som er i arbeid med å behandle pasienter i dag. De har flyttet, etablert seg med familie og kjøpt bolig fordi de hadde fått jobb. Så havnet de i limbo».

Det er flott at Høie endelig tar tak i saken, over ett år senere. Det er også flott at kunnskapsministeren og helseministeren endelig samarbeider om et tema som berører deres respektive departementer. Men det Høie sier gjelder også for de andre personene i denne saken som ikke jubler enda. Som Alexander Flottorp sier, så har majoriteten av de berørte også jobbet på samme måte under veiledning, med de samme oppgavene og i samme helsesystem, som dem på lisens.

Psykologenes lisenser forlenges nå ut året 2018, og de tilbys tilleggsutdanning slik at de kan få innvilget autorisasjon. At en psykolog får autorisasjon vil si at han/hun kan jobbe selvstendig som psykolog og at hans/hennes utdanning og påfølgende praksisperiode på lisens har blitt godkjent. Det er høyst kritikkverdig at psykologer utdannet i Ungarn som har jobbet med lisens i Norge i to år nå får beskjed om at de må bygge på sin utdanning før de kan få autorisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer