Feilsitert av Storhaug

Ble ikke kalt søppelmenneske.

Ble ikke nevnt: «Du hevder at jeg "gjør meg høy og mørk på 22. juli". 22. juli ble ikke nevnt i min kronikk, og jeg har heller ikke publisert noe om dette temaet», skriver artikkelforfatteren til Hege Storhaug (bildet). Foto: Henning Lillegård
Ble ikke nevnt: «Du hevder at jeg "gjør meg høy og mørk på 22. juli". 22. juli ble ikke nevnt i min kronikk, og jeg har heller ikke publisert noe om dette temaet», skriver artikkelforfatteren til Hege Storhaug (bildet). Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til Hege Storhaug: Du svarer onsdag 30. november på min kronikk «Søppelmennesker» 28. november. Der reagerer du sterkt på at et bilde av deg er kobla til tittelen. Jeg er enig med deg i at Dagbladets presentasjon er uheldig, men om du hadde lest teksten min, var tittelen altså ikke et skjellsord fra meg myntet på deg, men fra en hissig mann på gata på innvandrerungdom i Oslo.

Du hevder at jeg «gjør meg høy og mørk på 22. juli». 22. juli ble ikke nevnt i min kronikk, og jeg har heller ikke publisert noe om dette temaet.

I min tekst siterte jeg et utsagn fra deg som eksempel på en ytring jeg tror det ville være ubehagelig å si til ungdom på gata. Du gjør naturligvis mer enn å komme med dette sitatet, og jeg har ikke hatt forsøkt å felle dom over hele Human Rights Service sin virksomhet. Jeg er også motstander av tvangsgifte, kjønnslemlestelser og hijab for barn. Jeg mener derimot ikke staten er «grusom» om den ikke «åpner døra» for «alle verdens trengende», eller at nordmenn er «iboende rasister».

Ingen av disse tingene står i min tekst. Jeg har heller ikke sagt noe sånt andre steder. Hvis slike meninger var blant årsakene 22. juli, som du hevder, så må du rette den kritikken til andre. Det er umulig å forholde seg til kritikk mot ting jeg ikke har skrevet eller ment. Jeg har ellers ikke bakgrunn fra noe politisk parti, og føler ikke at jeg sitter med noen «voldsromantiserende bagasje». Jeg har sitert deg én gang. Om du mener det var feilsitat, eller har innvendinger til min sitatbruk, diskuterer jeg det gjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer