Feinschmecker mister Michelin-stjerne etter 19 år

- Jeg må jo si at det er trist.

Stjernetap: Restauranten Feinschmecker mistet i dag sin stjerne i Guide Michelin, men eier Lars Erik Underthun frykter ikke tomme bord av den grunn. - Maten er bedre enn noen gang, sier han. Foto: Lars Myhren Holand/
Dagbladet
Stjernetap: Restauranten Feinschmecker mistet i dag sin stjerne i Guide Michelin, men eier Lars Erik Underthun frykter ikke tomme bord av den grunn. - Maten er bedre enn noen gang, sier han. Foto: Lars Myhren Holand/ DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Etter så mange år føles det rart å gjøre dette intervjuet. Det har jo nærmest blitt en vane at vi har beholdt stjerna, sier Lars Erik Underthun, eier av restauranten Feinschmecker.

2-0 til Maaemo I dag kom den nye utgaven av Guide Michelin, og samtidig med at jubelen sto i taket hos restauranten Maaemo i Bjørvika etter at de ble tildelt to stjerner, var stemningen heller laber hos Feinschmecker på Frogner.
Restauranten har vært i drift i 21 år, og har de siste 19 kunnet smykke seg med én stjerne i Michelin-guiden.

Det ble det en brå slutt på i dag.

- Trist og uventet -Jeg må jo si at det er trist. Jeg synes vi har hatt et fint år og levert et godt produkt. Kundene har også vært storfornøyde, så dette var uventet, sier Underthun som de siste timene har gjort seg flere tanker om hvorfor restauranten hans nå står uten den gjeve utmerkelsen.

-De senere år har jeg hatt en filosofi om at min restaurant skal være åpen og tilgjengelig for flest mulig. I tillegg har vi aldri hatt noen ambisjon om å få to stjerner, og summen av det har kanskje påvirket avgjørelsen, sier han.

Men Underthun påpeker at det ikke bare er negativt at de nå står uten stjerneskinn.

-Stjerne eller ikke, det som til syvende og sist er viktig er at vi har mange gjester. At vi nå står uten stjerne gir både utfordringer og muligheter, og jeg vil ikke bruke mye tid på å være lei meg over dette, sier han.

- Bedre enn noen gang - Sikter dere mot å få Michelin-stjerna tilbake?

-Vi skal ta godt vare på våre gjester slik vi har gjort i enogtyve år - Feinschmecker skal være en god og hyggelig restaurant for et bredt publikum. Utmerkelser kommer i andre rekke, og jeg tror vi kan leve greit uten. De som besøker restauranten vil ikke oppleve noen forskjell på før og nå.

- Kvaliteten på maten er bedre enn noen gang, understreker Underthun.

Overasket: - Kundene har vært storfornøyde, så dette var uventet, sier Lars Erik Underthun. Foto: Feinschmecker
Overasket: - Kundene har vært storfornøyde, så dette var uventet, sier Lars Erik Underthun. Foto: Feinschmecker Vis mer