Feirer bursdag på MTV

Torsdag feirer norske Winta sin 19-årsdag sammen med MTV-stjernen og programlederen Trevor Nelson.

- Bedre bursdag kan jeg ikke tenke meg. Jeg gleder meg voldsomt, og synes jeg er utrolig heldig som får lov til å være med på MTV-festen. Det betyr mye for karrieren, sier Winta Efrem Negassi.

Torsdag kommer MTVs «The Lick Party» til utestedet Cosmopolitan i Oslo.

«The Lick» er stor på MTV og verdens største og mest kredible r'n'b-show utenfor statene.

Opptaket blir sendt uka etter. Den kjente programlederen Trevor Nelson skal intervjue Winta.

Drømmestart

- Det er en drømmestart på karrieren min. Trevor Nelson og programmet «The Lick» har høy stjerne innenfor r'n'b-miljøet. Dette er viktig, sier Winta.

Hun opplever at hennes første singel, «Emotions», ikke bare ligger på norske hitlister. MTV i både England, Tyskland og Skandinavia har kastet seg over den. I mai kommer singel nummer to, «Tripple» og i løpet av sommeren skal debutplata hennes være ute.

- Det er veldig rart å se seg selv på tv, spesielt på MTV. Jeg har vokst opp med kanalen og alltid drømt om å få være artist og bli spilt der, sier Winta.

Winta er født i Norge av eritreiske foreldre. Den unge kvinnen går i tredje klasse på Oslo katedralskole.

Virkeliggjør pappas drøm

- Har alltid holdt på med musikk. Jeg har gjort det pappa alltid har drømt om. Egentlig hadde jeg tenkt å studere internasjonal politikk, men det må jeg nok utsette. Men russetida skal ingen ta fra meg. I mai skal jeg feste sammen med skolevenner, sier Winta.

Neste måned reiser hun som representant for skolen til Oxford i England. Der skal elever fra hele verden møtes til samfunnspolitiske møter.

- Jeg er mer interessert i internasjonale forhold enn nasjonal politikk. Samlingen i Oxford skal munne ut i en resolusjon vi forhåpentligvis skal levere FN-rådet.

Selv om det er r'n'b og ikke storpolitikk som Winta er mest opptatt av for tida, har hun planene klare.

- Jeg satser på en utdannelse som kan gi meg jobb innenfor bistand eller diplomati, sier Winta.

NYTT R'N'B-HÅP: Winta kan bli det nye norske r'n'b-stjerneskuddet. Singelen «Emotions» ruller og går på MTV i Europa, og torsdag skal den unge artisten være med på MTV-festen «The Lick Party», som skal sendes fra Cosmopolitan i Oslo.