Feirer digitalt

Jazz, rock, klassisk, designerklær og digital grafikk smelter sammen. Vi er i 2000, og her er historiens første digitale instrumentalopera.

STAVANGER (Dagbladet): - Dette hadde vært umulig å lage for ett år siden. Uten det nye dataprogrammet Flash kunne vi aldri laget en time med digital film, sier Randy Naylor.

Multimediekunstneren har laget den digitale koreografien til det svært uvanlige konsertkonseptet, som inngår i den offisielle 2000-feiringen i Norge.

Virtuell scene

Konserten «Norge 2000 - hvem hører vi på» består av 20 forskjellige musikkstykker, komponert av musikere som Terje Rypdal, Paal Jackman og Maja Ratkje. Tanja Orning (cello) og Victoria Johnson (fiolin) spiller med høyt hår, mens fargerik digitalkunst avspeiles både på reflekskjolene deres og bakteppet.

- Det er en virtuell, tredimensjonal scene, og vi er en del av den. Det er en skjønn, digital verden, sier musikerne, som har urframføring i Stavanger i kveld.

Oppløftet

Søndag er det Oslo som står for tur, og i mars drar de på landsdekkende turné i regi av Rikskonsertene. Jenteduoen kaller seg Kyberia, som betyr navigasjon.

- Dette handler om kreativ navigasjon i det 21. århundret, slår Randy Naylor fast.

- Vi håper folk går oppløftet ut etter å ha vært på konsert med oss, sier musikerne.

<B>HELT NYTT: En høyst spesiell futuristisk konsertopplevelse er født. Randy Naylor har laget det digitale bakteppet til musikken fra Victoria Johnson (til venstre) og Tanja Orning.