Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Feirer seg selv for ti mill.

150 kjendiser er invitert på cruise i Oslofjorden når Se og Hør feirer 25 år i september. Hele jubileet koster ukebladet over ti millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festen skal foregå på hurtigbåten MS «Troldfjord». På gjesteønskelista står en rekke finans-, politikk- og kulturkjendiser med følge, blant andre Kjell Inge Røkke, Kjell Magne Bondevik, Jens Stoltenberg og navnebror Robert Stoltenberg. Et par uker etter at invitasjonen er sendt ut, har halvparten allerede sagt ja til å delta. Men NRK-kjendis Marit Christensen, en gjenganger i Se og Hør, takker nei.

- Jeg kan ikke komme. Jeg har andre planer den dagen, sier hun.

Kongebarna velkommen

Kjendisene skal cruise rundt i Oslofjorden, og det spares verken på champagne eller kruttet. Bare fyrverkeriet koster 200000 kroner. Verken Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, kronprins Haakon eller kronprinsesse Mette-Marit er invitert.

- Er de interessert i å komme, så er de hjertelig velkommen. De setter dagsorden i Se og Hør, sier direktør Lasse Gimnes i Se og Hør-forlaget.

Mette-Marits far, Sven O. Høiby, er invitert, men har ikke tatt stilling til om han vil være med.

- Du har jo hatt en viss tilknytning til Se og Hør?

- Vel, Se og Hør er opptatt av det som skjer i min familie.

Se og Hør-sjef Knut Haavik gir seg i forbindelse med at ukebladet feirer sitt 25-årsjubileum. Han fyller 60 år i desember.

- På min første store båtfest i 1969, gikk vi på grunn og 200 champagneglass gikk over bord. Siden har jeg hatt mange og gode fester og stort sett holdt meg flytende. Jeg regner med at jeg ikke kommer til å avslutte slik jeg begynte. I år skal vi sende opp fyrverkeri utendørs, sier Haavik i Se og Hør.

Dette er en kjendisfest bare for Se og Hør. Andre medier er ikke velkommen om bord.

Over ti millioner

MS «Troldfjord» legger også ut på en elleve dagers båttur fra Oslo til Kirkenes. Foruten Haavik selv, skal Tande-P., Arne Brimi, Jahn Otto Johansen og mannen bak «Kaptein Sabeltann», Terje Formoe, opptre på båten for betalende gjester. Wenche Foss vil dele ut Wenches gledespris til folk eller organisasjoner som «gjør livet gladere».

- Vi skal gjøre livet gladere for mange nordmenn, og vi ønsker å lage glamour rundt jubileet vårt. D.D.E. skal holde konserter i seks byer. Jeg kan bekrefte at vi totalt sett bruker et tosifret millionbeløp på jubileumsaktivitetene, sier Lasse Gimnes.

En suksesshistorie

Se og Hør er en suksesshistorie. Ukebladet ble grunnlagt i 1978 av Allers Familie-Journal, som nå er en del av det danske Se og Hør-forlaget. Se og Hør, med Knut Haavik og Odd J. Nelvik i spissen, har gjennom sin kjendisjournalistikk fått stadig nye lesere. I 1990 ble Se og Hør både landets og Nordens største ukeblad. Opplaget er i dag på 424687 eksemplarer.

Se og Hør-forlaget hadde bare det siste regnskapsåret et resultat på 140 millioner kroner i pluss. Se og Hør-sjef Odd J. Nelvik er nå på en tre ukers ferie, og kjører USA på tvers i bobil. Knut Haavik har ferie, og skriver på ei bok om ledelse.

KAPTEINENE INVITERER: 21. september feirer Nordens største ukeblad 25 år. Se og Hør-sjefene Knut Haavik (t.v.) og Odd J. Nelvik har både antrekket og champagnen klar til Se og Hør-jubileet i høst.
OPPTRER I SEKS BYER: D.D.E. holder gratis Se og Hør-konsert i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim.