Feiret Åsnes nye hjem

Ari Behn kom seint, men med godt humør til Åsne Seierstads innflytningsfest på Frogner i Oslo i går. Der festet han utover kvelden med kjente og ukjente venner av suksessforfatteren.

Behn kom til festen i drosje, uten kona, prinsesse Märtha Louise, noen timer etter at svigerfar kongen ble innlagt på Rikshospitalet for å opereres.

På tv

- Hun er hjemme i kveld, sa Behn, før han forsvant inn i den røde villaen på Frogner. Kanskje satt Märtha med videoen klar for å ta opp ektemannens visitt hos Nadia Hasnaoui på TV2.

Seierstad kjøpte leiligheten til 4,2 millioner kroner tidligere i år. I går ble den innviet med venner og kjente på stor fest .

Seierstad har allerede tjent to millioner kroner på sin siste bok «Hundre og én dag». På et møte i Oslo Redaktørforening denne uka skisserte hun en idé om å gi penger til å bygge et bibliotek i Kabul, kanskje som et samarbeid mellom henne selv og bokhandler Mohammad Shah Rais. Men hun benekter at dette er noe forsøk på å få til et forlik mellom seg selv og bokhandleren i Kabul.

Klokka var godt over 21.00 da Ari Behn ankom festen, men allerede litt etter klokka 19.00 begynte de første gjestene å komme.

Fakler

Foran huset hadde Seierstad pyntet med brennende fakler for å ønske velkommen. Blant gjestene var Dagbladets matskribent Andreas Viestad, som kom gående med en pizzaeske fra Peppe's under armen - mens han smilte hemmelighetsfullt.

- Det er jo vanlig å ha med gave? sa Viestad, og resten av vennene delte hans oppfatning. De aller fleste av de trettitalls gjestene hadde med seg gaver til vertinnen, ikke minst fikk hun mye blomster. Da de fleste var innomhus, ankom også maten til selskapet, i en cateringbil.

Blant de inviterte var også Nationens kulturredaktør Vidar Kvalshaug og kona, VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen, samt Seierstads forlegger Anders Heger. I tillegg kom en lang rekke av Seierstads øvrige venner, blant annet ei lita gruppe russere.

Kvalshaug er en god venn av Ari Behn, og det var i Kvalshaugs og Skarsbø Moens bryllup i sommer at Behn ble stukket av en veps og måtte få legebehandling fordi han lider av allergi. I går kveld kunne de to kameratene igjen hygge seg sammen. Ari Behn så ut til å se fram til det.

- Dette blir nok hyggelig, sa han.

ALEINE PÅ FEST: Ari Behn hadde latt kona Märtha og datteren være igjen hjemme i går.
PIZZABUD: Dagbladets matskribent Andreas Viestad - med Peppes-kartong.