Feiret Oscar-nominasjon i går. Nå kan de ende opp med spøkelsesjakt på Manhattan

Nær Hollywood-kontrakt for «Kon-Tiki»-regissører.

(Dagbladet): Gårsdagen var enorm for «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Fra et hotellrom i LA fulgte de nominasjonene til Oscar-utdelingen, og brøt ut i ellevill jubel da «Kon-Tiki»-filmen ble lest opp i kategorien beste utenlandske film.

- Nå har vi stått og klemt hverandre og konene våre, og vekket alle på hotellet med jubelrop. Akkurat nå er vi fantastisk stolte og lykkelige over å få bli en del av filmhistorien på denne måten, sa Espen Sandberg på telefon til Dagbladet umiddelbart etter at nominasjonen ble offentliggjort.

De er nemlig i LA i forbindelse med Golden Globe-utdelingen, «Kon-Tiki» er nemlig nominert der også.

Spøkelser på Manhattan Men det stopper ikke med det for regi-gutta.

Nå melder nemlig nettstedet Deadline at de er svært nære å skrive under en kontrakt for å regissere Hollywood-filmen «Spectral» for Legendary Pictures.

Kontrakten skal være verdt et sjusifret dollarbeløp.

Filmen beskrives som en «overnaturlig Black Hawk Down» og en mer realistisk og actionfylt utgave av «Ghostbusters», og skal handle om en gruppe spesialsoldater som er trent til å nedkjempe og fange onde spøkelser på Manhattan.

Mange om beinet Men Legendary Pictures er ikke de eneste som er interesserte i Rønning og Sandberg.

I november skrev det amerikanske filmnettstedet The Wrap at regissør-radarparet var ønsket til en Hollywood-film om «Arsène Lupin» - mestertyven fra en serie franske krimromaner fra tidlig 1900-tall.

Filmen skal produseres av Dan Lin, mannen bak den moderne filmatiseringen av en annen klassisk krimhelt, nemlig Sherlock Holmes.

Filmatiserer «Beatles» I tillegg har Rønning og Sandberg store ting på gang her hjemme. De er nemlig i god gang med prosjektet med å filmatisere Lars Saabye Christensens roman «Beatles», og har blant annet fått 15,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet.

Filmen har vært planlagt i noen år, og har et totalbudsjett på 40 millioner kroner.

Det er dermed ikke godt å si hva som kommer til å skje først, men blir det Hollywood, så blir det ikke første gang for Sandberg og Rønning.

Før den heidundrende suksessen i Norge med «Max Manus» og «Kon-Tiki» var Sandefjord-gutta i USA og laget westernfilmen «Bandidas» med Salma Hayek og Penelope Cruz i hovedrollene.

FORRIGE HOLLYWOOD-FILM: Penélope Cruz og Salma Hayek på filmsettet under innspillingen av western filmen «Bandidas» i 2004. Filmen ble regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Filminnspillingen fant sted i byen Durango i Mexico. Foto: Daniel Daza
FORRIGE HOLLYWOOD-FILM: Penélope Cruz og Salma Hayek på filmsettet under innspillingen av western filmen «Bandidas» i 2004. Filmen ble regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Filminnspillingen fant sted i byen Durango i Mexico. Foto: Daniel Daza Vis mer