Feiret på byen i natt

Arkitektene i Snøhetta pustet lettet ut og feiret seieren på utestedet XO i natt. Det ligger utallige overtidstimer bak vinnerutkastet. - Utrolig nok lønnet det seg å delta i konkurransen denne gangen, ler Tarald Lundevall.

- Men pengeaspektet betyr null og niks i kveld, forsikrer han. Snøhetta innkasserer to millioner kroner i premie for vinnerutkastet - og det er før de setter seg til forhandlingsbordet med Statsbygg for å få byggeoppdraget.

- Utkastet kostet oss minst 100 000 kroner bare i tekniske kostnader. Vi jobbet mange 18-timersdager en hel måned, sier Craig Dykers.

- Det er godt - og uventet - å vinne på hjemmebane, smiler Martin Dietrichson. - Dette er vårt første store prosjekt i Oslo.

Lille Snøhetta begynner å bli en gigant på den internasjonale arkitektarenaen. Det norske firmaet med 26 ansatte er mest kjent for å ha landet det prestisjetunge bibliotekprosjektet i Alexandria, som skal stå ferdig neste år. Snøhetta er også arkitektene bak Norges bidrag til den nye, nordiske ambassaden i Berlin, og et stort forskningsinstitutt i Marseille. Her hjemme vant de nylig konkurransen om nytt kulturhus i Bærum.

I Saudi-Arabia og i Genhve markerte de seg helt i toppen i konkurransen om nytt nasjonalbibliotek og nytt hovedkvarter for en internasjonal patentorganisasjon.

- Vi var temmelig konkurranseslitne da den norske operakonkurransen ble utlyst. Men vi bare måtte delta i en slik historisk begivenhet, sier Tarald Lundevall.

Snøhettas «operateam» består av Craig Dykers, Kjetil Thorsen, Tarald Lundevall, Martin Dietrichson, Marianne Sætre, Ibrahim el-Hayawan, Ragnhild Momrak og Harriet Rikheim. I tillegg har kunstneren Peder Istad vært tilknyttet prosjektet.

SEIERHERRER: Arkitektene Ibrahim El Hayawan, Craig Dykers, Marianne Sætre og Martin Dietrichson fra Snøhetta vant en knusende seier i går.