Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Feit Cantona får skryt

Fotballspilleren Eric Cantona har allerede bevist sine kampfilm-ferdigheter. Nå overbeviser han i sin første hovedrolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Cantonas hovdedrolle som overvektig politimann i filmen «L\'Outremanger» som har fått franske kritikere til å smile bredt.

Filmen er en «skjønnheten og udyret»-fortelling der Cantona spiser så altfor mye for å dekke over barndomstraumer. Han inngår en avtale med en skjønn kvinnelig morder om at de må spise middag sammen i et år ellers burer han henne inn. Cantona la på seg over 13 kilo i tillegg til å ikle seg en feite-dress for å vokse inn i rollen.

«L\'Outremanger» fikk middels kritikker i Frankrike, men anmelderne mener allikevel at Cantonas innsats fortjener gode ord. Ifølge BBC News skriver de blant annet at han «gir en troverdighet til en motbydelig rolle som skjuler et stort hjerte bak et monsters ytre».

Eric Cantona er mest kjent for sin rolle i Manchester United, der han ved en anledning viste Bruce Lee-ferdigheter mot tilskuer. Etter at han la opp har han landet et par filmroller, blant annet i kostymedramaet «Elisabeth».

<B>OVERBEVISER:</B> Eric Cantonas mange år i Manchester United gjorde han kjent her hjemme. Nå overbeviser han i sin første hovedrolle på film.