Feite fattigfolk - tjukke i hue?

Når fattige familier har størst sannsynlighet for å bli feite, snakker helseministeren om holdninger og informasjon. Som om fattigfolk ikke veit bedre, eller som om de blir feite bare for å sprenge budsjettet hans.

RIKTIG BRUK AV VILJESTYRKEN? «Et eller annet sted på veien blir det for lite viljestyrke. Jeg syns det vitner om fornuftig prioritering at «ikke putte mat i munnen hele tiden» og «komme seg ut av sofaen for å trene» ryker først», skriver forfatter Guro Sibeko. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
RIKTIG BRUK AV VILJESTYRKEN? «Et eller annet sted på veien blir det for lite viljestyrke. Jeg syns det vitner om fornuftig prioritering at «ikke putte mat i munnen hele tiden» og «komme seg ut av sofaen for å trene» ryker først», skriver forfatter Guro Sibeko. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi lever i et overflodssamfunn. Alle har tilgang på mye, feit, sukkerfylt mat. Kunsten å ikke stappe noe i munnen hvert sekund krever oss alle, fattig som rik, gammel som ung. Gå forbi sjokoladehylla. Og karamellbollene. Og baconpølsene. Og julegodtet på tilbud. Usunn mat koster så lite at det ikke gjør noe stort innhogg i budsjettet. Det er ingenting annet enn viljestyrken som kan stanse deg.

Det er den samme viljestyrken du må bruke av for å få trent. Det er knapt noen som beveger seg av nødvendighet lenger, du skal være skikkelig fattig hvis du ikke har råd til busskort og bor du i distriktene går det jo ikke buss så da må du uansett ha bil. Vi sitter stille på jobben, vi sitter stille hjemme. Det er bare viljestyrken som kan få oss ut av sofaen.

Det er den samme viljestyrken vi bruker til å komme oss på jobb om morgenen. I lavlønnsyrker er kollegene ofte det eneste som gjør dagen levelig, arbeidet er tungt, ensformig og kjedelig og sjefen er … sjef. God sjef eller dårlig sjef, sur eller blid, men like fullt overordna og uten noen forpliktelse til å ta deg med på råd når hun skalter og valter med arbeidsplassen din. Det er ikke gøy å gå på jobb da. Det må viljestyrke til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer