Feite folk digger «Prison Break»

Mens tynne foretrekker «Simpsons».

(Dagbladet.no): Amerikanske Simmons Market Research går lengre enn andre analysebyråer når jobber for sine annonsør-oppdragsgivere, skriver Sydney Morning Herald.

I tillegg til å kartlegge tv-seernes alder, kjønn og inntekt har de nå funnet det formålstjenelig å finne ut av publikums vekt - muligens et forsøk på å hjelpe annonsørene av peanøttsmør til å finne målgruppen sin.

Uansett er funnene ganske interessante. Feite folk foretrekker nemlig «Grey\'s Anatomy», «Law and Order», «Survivor» og «Prison Break».

Det er tendensen analysebyrået har funnet ut av, etter å ha intervjuet - og veid - 11 595 amerikanere.

De tynne informantene i undersøkelsen følger nøye med på familieserier som «Smallville» og «7th Heaven», og setter også pris på satire som «The Simpsons» og «South Park». Mennesker med klesstørrelse extra small foretrekker også serier som «Venner for livet», «Malcolm in the middle», og - kanskje ikke så overraskende - «America\'s Next Top Model».

De normalvektige amerikanerne er de minst trofaste, men Simmons Market Research hevder seriene «Sex og singelliv», «Dr. Phil» og «Will & Grace» faller spesielt godt i smak.

Om det finnes en serie som foretrekkes av alle, uansett vektgruppe? «Lost», selvfølgelig.

TJUKKASENES FAVORITT: «Prison Break» nytes tydeligvis best med en bøtte popcorn. FOTO: TV3
TJUKKASENES FAVORITT: «Prison Break» nytes tydeligvis best med en bøtte popcorn. FOTO: TV3 Vis mer
DE TYNNES FAVORITT: Comic Book Guy i «The Simpsons».