Felles kamp mot oljeboring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLJEBORING I LOFOTEN: Gunnar Kvassheim (V) er i Dagbladet 22.1 mer opptatt av å spre usikkerhet om SVs politikk enn av hvordan vi skal klare å hindre oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Det er synd.

SV er sterkt bekymra for at oljeboring i disse sårbare og verdifulle områdene kan medføre verditap på andre områder: Fiskeri, reiseliv, opplevelser, forskning og framtidsretta kompetanseutvikling. Mange lokale bedrifter og næringer advarer sterkt mot å gamble med dette områdets fremste fortrinn. I tillegg har vi et klimaproblem å løse og et naturmangfold å ta vare på.

Oljebransjen har også fått knallhard kritikk fra Petroleumstilsynet den siste tida. Vedlikeholdssystemene er mangelfulle og det står dårlig til med forebygging fra næringas side. SV mener en sterk folkelig bevegelse er en forutsetning for å vinne kampen om oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Vi vil jobbe i den nystartede Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten og Vesterålen, og bruke tida fram mot valget til å engasjere oss sammen med organisasjoner og enkeltmennesker som tror på en annen framtid enn den oljebransjen ser for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer