Fellesbønn mot Manson

Kristenfolket i Kristiansand ber nå Gud om hjelp i kampen mot Marilyn Manson og annen styggedom som er på vei til Quart-festivalen og resten av Sørlandet i sommer.

I ettermiddag holdt Filadelfia-menigheten og Frikirkens Bibelcamping i Kristiansand bønnemøte i anledning Quart-festivalen, og det i selveste Bendiksbukta.

- Vi ba for alt som skal skje i byen i sommer, og også Quart-festivalen, sier Øyvind Augland, pastor i Hånes Frikirke. - Vi ber for det som er godt og rett for ungdommen, og mot det som bryter og river ned.

Han har ikke noen konkret liste over artister og innslag på Quart han mener er uheldig, «men det er helt klart noen grupper som etter vår oppfatning ikke fører ungdommen inn på gode veier». Han legger likevel ikke skjul på at Marilyn Manson er spesielt uvelkommen.

- Kollektiv angst

- Det er hyggelig at et så bredt spekter av mennesker engasjerer seg i Quart-festivalen, selv om innfallsvinkelen jo kan være noe forskjellig, sier Quartens pressesjef Pål Hetland.

- Men det er litt skremmende med dette utfallet av kollektiv angst. Hvis de er sikre i sin tro, burde de ikke la seg vippe av pinnen av en teaterartist som Marilyn Manson.

Også i fjor gjennomførte deler av kristenfolket i bibelbeltets hovedstad aksjoner mot Mansons planlagte Quart-besøk. Bare ti dager før festivalen måtte den den særdeles fortapte eks-kristenrockeren melde avbud på grunn av sykdom, for så å bli erstattet av Jesus & The Mary Chain(!).

Allikevel vil ikke pastor Augland ta dette som en direkte seier for de foldede hender:

- Når vi ber til Gud, virker det inn på våre liv. Et av de resultatene kan være at Manson ikke kommer, sier Augland.

SÆRDELES FORTAPT SØNN: Kristenfolket i Kristiansand ber Gud holde Manson unna Quart-festivalen.