<strong>Valgets kval:</strong> Odelsjenta Kari, her med datteren Agnes på armen, får hjelp av tretti fremmede til å bestemme seg for hvorvidt hun bør følge drømmen om å ta over slektsgarden i første episode av "Mitt livs publikum". Det er et morsomt program som går rett i hjerterota. Pressefoto. TV3
Valgets kval: Odelsjenta Kari, her med datteren Agnes på armen, får hjelp av tretti fremmede til å bestemme seg for hvorvidt hun bør følge drømmen om å ta over slektsgarden i første episode av "Mitt livs publikum". Det er et morsomt program som går rett i hjerterota. Pressefoto. TV3 Vis mer

Fellesfornuft og følelser

Her har du et godt råd: Se tretti fremmede engasjere seg for å gi Kari et godt råd i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Se for deg et menneske som står overfor et vanskelig, viktig valg i livet. Se for deg at et slags folkeråd bestående av tretti utenforstående personer, unge og gamle, fotfølger dette mennesket i en uke, de setter seg inn i dilemmaet, de forhører seg med alle parter og stiller spørsmål før de så til slutt forsøker å fatte et felles råd om hva vedkommende bør gjøre.

Eller vent, du trenger ikke se det for deg. Du kan se det i TV3s nye realityserie «Mitt livs publikum» i kveld. Dét kan anbefales.

Supert for synsere Å høre de ulike perspektivene som dukker opp når tretti vidt forskjellige personligheter med ulik erfaringsbakgrunn begynner å synse om andres liv, er besnærende. Rørende blir det også. Her kommer vi tett på mennesker som deler sine historier.

Og er du en slik en som liker å gi andre råd selv, er dette selvsagt et storveis program å bedrive utagerende sofasynsing til.

I kveld får du for eksempel møte odelsjenta Kari som drømmer om å ta over slektsgården. Hun og samboeren har allerede begynt å investere. Samtidig vil gjerne lillebroren hennes ta over gården. Han har mest relevant utdanning, og mor i huset heier på ham. «Juryen» tasser etter Kari i ei uke, snakker med alle, fra Kari til lillebror, mor, bestefar og selv lokalbanken.

Person for person, spørsmål for spørsmål, nærmer de seg kjernen i en vanskelig, tydelig sår familiekonflikt.

Verdidebatt Vi opplever at folkerådet nærmer seg Kari og familien med åpne, ærlige spørsmål og en genuin interesse av å ville fatte klokest mulig råd. Det er interessant å høre hvordan de ulike personene i rådet oppfatter underveis.

Her åpnes det for interessante verdikollisjoner mellom drømmere og realister, pessimister og optimister, de som argumenterer ut fra ørti års levetid og de som betrakter seg selv som kyndige hobbypsykologer, de som vektlegger økonomi og de som vektlegger familieliv, ja, det åpnes for konkret og underholdende verdidebatt og synsing etter beste evne.

<strong>Følger med:</strong> Juryen følger Kari rundt på gården i ei uke og forhører seg grundig før de skal fatte et samlet råd. Pressefoto: TV3
Følger med: Juryen følger Kari rundt på gården i ei uke og forhører seg grundig før de skal fatte et samlet råd. Pressefoto: TV3 Vis mer

Vi lar oss rive med, vi synser i vei sjøl. Litt beveget blir vi også, men så er også Karis dilemma av en slik natur og alvorlighetsgrad at det er vanskelig å ikke føle med henne og familien.

Når det neste gang skal diskuteres hvorvidt Iris bør ta en slankeoperasjon, er det ikke sikkert vi blir like grepet.

<strong>Annerledes valg:</strong> I neste episode skal Iris Wenneck få råd om hvorvidt hun bør ta en slankeoperasjon. Pressefoto: TV3
Annerledes valg: I neste episode skal Iris Wenneck få råd om hvorvidt hun bør ta en slankeoperasjon. Pressefoto: TV3 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer