Fellesskap i fillebiter

«To dager, en natt» kutter presist inn i solidaritetens problem.

MOTLØS: Sandra (Marion Cotillard) lener seg på ektemannen (Fabrizioi Rongionoe) og lykkepillene i «To dager, en natt».
MOTLØS: Sandra (Marion Cotillard) lener seg på ektemannen (Fabrizioi Rongionoe) og lykkepillene i «To dager, en natt». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: De største anstrengelsene kreves av de som har minst forutsetninger for å orke dem. Slik er det mange steder i Europa i dag, og slik er det i «To dager, en natt».

Kollegaen eller bonusen Sandra (Marion Cotillard) er en sliten småbarnsmor med en skjør fabrikkjobb som hun oppdager at hun har mistet etter at hun kommer tilbake etter en depresjon.

Sjefen vil la de tretten ansatte stemme over om de vil beholde Sandra som kollega, eller beholde bonusen på tusen euro som avskjedigelsen utløste. I løpet av en helg må Sandra gå fra dør til dør og overbevise kollegaene, som virkelig trenger pengene, om å si nei til dem og stemme for henne i stedet.

Luc og Jean-Pierre, som har vunnet Gullpalmen i Cannes to ganger, deltok igjen i konkurransen i år med «To dager, en natt». Som regissører og manusforfattere legger de for dagen en kompromissløs realisme og en streng nøkternhet som ofte gjør at filmene deres virker spesielt skjerpede og skjerpende, men som også kan virke mattende.

Solidaritetens problem Ikke så i «To dager, en natt». Duellene mellom Sandra og kollegaene, som reagerer med sinne eller fortvilelse på bønnene hennes, men som alle hater at hun kommer, er intense og spennende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer