Felt av sin egen krise

Madland & Wara var eksperter på krisehåndtering, men klarte ikke selv å overleve sin egen krise. I går bestemte gründer Ole Madland seg for å legge ned bedriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Madland & Wara var et av Norges mest ekspansive selskaper i informasjonsrådgivning da Ole Madland og partner Tor Mikkel Wara havnet i sin egen krise. I forbindelse med norgeshistoriens største bedragerisak, Finance Credit-saken, ble det kjent at Madland hadde forsøkt å kjøpe en journalist i Kapital som hadde skrevet kritiske artikler om finansskandalen.

Økokrim

Økokrim etterforsket saken, fem av de andre rådgiverne i selskapet sluttet nærmest i protest, og Madland & Wara befant seg plutselig som «ofre» i en negativ mediestorm de ikke klarte å komme seg ut av.

- Jeg kan vel si at både den personlige reaksjonen og andres reaksjon ble sterkere enn beregnet. Det er tøft å møte en vegg av medieomtale som kaller deg en skurk. Jeg brukte for liten tid på de ansatte i denne perioden, sier Ole A. Madland til Dagbladet.

I dag begjæres oppbud i selskapet. Gjeldsbyrden med flere års framleie i eksklusive lokaler i Bygdøy allé 1 og kostbare leasingkontrakter på datautstyr og biler var for tung å bære.

Lært mye

- Jeg kan ikke si at jeg angrer på at vi forsøkte å ansette en journalist som jeg fortsatt kunne tenke meg å samarbeide med. Og Finance Credit var en lukrativ kunde som alle ville hatt. Men disse forholdene ble koplet sammen på en måte som viste seg å være svært uheldig. Jeg kan iallfall si at jeg er blitt en veldig mye bedre rådgiver etter denne opplevelsen.

- Dere forsøkte å utnytte deres egne kriseerfaringer ved å utarbeide ti råd basert på erfaring, uten at det hjalp.

- Ja da, vi har lært mye. Vi laget også et nytt slagord som het «Experience is everything», men det ble tydeligvis for mye erfaring og lite cash.

- Du virker ikke spesielt trist?

- Du, nå sitter jeg på en utekafé og koser meg med et glass hvitvin, men jeg kan love at det har vært tøft.

Malus

Madland skal satse videre som informasjonsrådgiver i kontorfellesskap med Jan Erik Fåne, som nylig kom fra Woldsdal. Hans gode venn, den fordums Frp-eren Tor Mikkel Wara, befinner seg for tida på Island. Heller ikke han vender tilbake til politikken, men satser videre på rådgivning.

- Den kriserådgivningen som gis i dag, burde noen skamme seg over. Den er ikke mye verdt, sier Madland.

Som seinest for ei uke siden omorganiserte selskapet og skiftet navn til Malus, som betyr «negativ bonus».

Snakk om kriseplanlegging!

TIVOLI: Ole Madland (til venstre) unte seg en tur på utekafeen Tivoli i går ettermiddag. - Ikke skriv at jeg drikker hvitvin, av hensyn til foreldrene mine, er hans råd til Dagbladet. Kollega Sigvald Sveinbjørnsson hygget seg også med et glass i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer