Trond Giske:

Fem aviser frikjent

Trond Giske klaget inn fem aviser til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter at mediene publiserte saker der to kvinner påstår at Giske skal ha seksuelt trakassert dem. PFU konkluderte med at mediene ikke har brutt god presseskikk.

KLAGE BEHANDLET: Pressens Faglige Utvalg tar stilling til mediedekningen av Trond Giske-saken. Konklusjonen var at mediene ikke brøt pressens etiske regelverk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag behandlet Pressens Faglige Utvalg (PFU) Trond Giskes klage der han mente fem aviser hadde brutt pressens etiske regelverk: Vær varsom-plakaten.

Klagen gjaldt to artikler fra Adresseavisen fra august og september i fjor der det fortelles historien til to kvinner som hevder de har blitt seksuelt trakassert av Giske under et nachspiel i 2014.

De to kvinnene var Ingrid Resell Krogstad og Sandra Skillingsås, og var da den angivelige hendelsen skjedde tilknyttet AUF. Da var de henholdsvis 18 og 23 år gamle.

Den første saken ble publisert da Giske stilte som lederkandidat for Trøndelag Arbeiderparti. Han lå godt an til å bli leder da denne saken kom, men endte opp med å trekke seg som politiker på grunn av at situasjonen ble for krevende, skriver NRK.

Klaget inn Schibsted-aviser

I artiklene kom det fram at kvinnenes motiv for å stå fram var at de ikke ønsket at Giske skulle ha ledervervet.

Giske klaget inn avisene for punkt 3.2 i Vær varsom-plakaten og mente avisene ikke kunne dokumentere påstandene tilstrekkelig.

- Avisene publiserer alvorlige anklager om faktiske forhold som ikke dokumenteres, anklager som er til stor skade for meg og familien, skrev Giske i klagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.