Fem detaljer du neppe visste om «Game of Thrones»

Mens vi venter på femte sesong.

Tida mellom sesongene av en favorittserie kan føles lang og tom. Det blir liksom ikke det samme å se gamle episoder om igjen flere ganger, eller tråle nettet etter hint om neste sesong.

Hvis denne favorittserien tilfeldigvis er HBOs monstersuksess «Game of Thrones», kan Dagbladet hjelpe til med å korte ned tiden til femte sesong får premiere våren 2015. Her presenterer vi fem trivielle detaljer du (forhåpentligvis) ikke visste om eventyruniverset Westeros.

5179 «Game of Thrones» er kjent for å sende karakterer i døden, men dette tallet er kanskje uventet høyt.

5179 er nemlig antallet dødsfall som har blitt vist på skjermen i løpet av bare de tre første sesongene.

Alle 5179 dødsfall kan nytes (?) i denne videoen, som nødvendigvis avslører mye av handlingen.

Vingummihjerte I en dramatisk scene fra første sesong spiser Daenerys Targaryen, spilt av Emilia Clarke, et rått hestehjerte for å vise seg verdig for det hardføre Dothraki-folket.

Det falske hjertet var laget av vingummi, men smakte ille nok til at Clarke brakk seg under innspillingen, avslørte hun selv til The Vulture.

Dickens i slekta Apropos Targaryen-familien: Harry Lloyd, som spiller Daenerys' utålelige bror Viserys, har berømte aner også i virkeligheten.

Han er nemlig tipp-tipp-oldebarn av forfatter og britisk nasjonalskatt Charles Dickens.

West sa nei Dominic West, kjent blant annet fra «The Wire», takket nei til en stor rolle i tredje sesong, visstnok fordi han ikke ville tilbringe seks måneder langt fra familien sin under innspilling på Island.

Spekulasjoner peker mot at den aktuelle rollen var Mance Rayder, lederen av villmennene i nord.

Hadde West takket ja, hadde han blitt den andre Wire-skuespilleren som meldte overgang til «Game of Thrones». Fra før spiller Aidan Gillen rollen som Littlefinger. Begge spiller for øvrig amerikanere i «The Wire», selv om de stammer fra de britiske øyer.

Variasjon «Game of Thrones»-serien har et velutviklet rollegalleri, men: Det finnes faktisk ingen karakterer som er med i hver eneste episode. De to karakterene vi ser mest til, viser seg i 36 av 40 episoder. For ikke å avsløre for mye om hvem som overlever eller dør i spillet om jerntronen, kan du eventuelt selv sjekke bak skuespillernes navn på IMDB.

Dette var altså fem trivielle detaljer ved serien du kanskje ikke kjente til fra før. Kanskje kjente du alle sammen. Noen minutter nærmere sesong fem er vi uansett, alle sammen.

5179: 5179 er antallet dødsfall som har blitt vist på skjermen i løpet av bare de tre første sesongene. Foto: HBO
VINGUMMIHJERTE: Det falske hestehjertet Emilie Clarke spiste, var laget av vingummi, men smakte ille nok til at Clarke brakk seg under innspillingen. Foto: HBO
DICKENS: Apropos Targaryen-familien: Harry Lloyd, som spiller Daenerys' utålelige bror Viserys, er tipp-tipp-oldebarn av forfatter Charles Dickens. Foto: HBO
SA NEI: Dominic West, kjent blant annet fra «The Wire», takket nei til en stor rolle i tredje sesong. Foto: Scanpix
ENSEMBLE: Tyrion (Peter Dinklage) og Joffrey (Jack Gleeson) er to sentrale karakterer i serien, men det finnes ingen karakterer som er med i hver eneste episode. Foto: HBO