Fem dramasjef-søkere er unntatt offentlighet

Kultursjef Hege Duckert sier at de fem hemmelige søkerne har gode grunner.

ANSETTER: Det er Hege Duckert, kulturredaktør i NRK som ansetter ny dramasjef. Nå er søkerlista klar. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ANSETTER: Det er Hege Duckert, kulturredaktør i NRK som ansetter ny dramasjef. Nå er søkerlista klar. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Lista over søkerne til den mektige stillingen som dramasjef i NRK er nå klar. Dette er søkerne som kulturredaktør Hege Duckert i NRK har fått på pulten sin. Sju kvinner og fem menn har søkt.

Det er to sterke navn på søkerlista: Ivar Køhn fra Norsk Filminstiutt og Vibeke Fürst Haugen fra NRK. Men tilsammen fem søkere - to mannlige og tre kvinnelige - er unntatt offentlighet. En høy andel av søkerne er altså fortsatt hemmelige.     

1. Ødegård, Torkel (29), lagermedarbeider, Askim

2. Nilsen, Ina (23), praksis for dramalærer, Kampen, Nederland

3. Ivar Køhn (48), Avdelingsdirektør Utvikling og Produksjon, Oslo

4. Unntatt offentlighet, mannlig søker

5. Unntatt offentlighet, kvinnelig søker

6. Vibeke Fürst Haugen (45), Programutvikler, Oslo

7. Ingebjørg Torgersen (50), Koordinator for Arne Næss Chair, Oslo

8. Unntatt offentlighet, kvinnelig søker

9. Tom Olav Gulbrandsen, (50) Manusredaktør, Oslo

10. Unntatt offentlighet, kvinnelig søker

11. Unntatt offentlighet, mannlig søker

12. Tetyana Kryvytska Stang Lund (39), Head of Development, Oslo

- Gode grunner - Vi er godt fornøyd med søkerlista. Det er mange godt kvalifiserte søkere her, sier kulturredaktør Hege Duckert i NRK.

At hele fem søkere har fått være unntatt offentlighet, kommenterer Duckert slik.
 
- NRK ønsker åpenhet om ansettelser og krever konkrete begrunnelser når søkere ber om fritak for offentlighet. Når fem stykker har fått det her, skyldes det gode begrunnelser som handler om at de er direkte involvert i prosjekter som er utsatt for konkurranse.  

Har vært drama I slutten av februar ble det kjent at sjefen for NRKs Dramaavdeling, Hans Rossiné, ville fratre sin stilling.

24. april la NRK ut stillingsannonsen på sine nettsider. I annonsen ble det lagt særlig vekt på at den nye dramasjefen må ha gode samarbeidsevner. Han skal ifølge stillingsannonsen ha evnen til å inspirere og involvere medarbeiderne, samarbeide godt med redaksjonelle miljøer, både i og utenfor NRK, og ha gode kommunikasjonsferdigheter.

Under det første punktet for kvalifikasjoner står det at kandidaten må ha «dokumenterte samarbeidsevner».

Særlig i sin siste periode fikk Rossiné kritikk fra mange hold, til dels skarp kritikk og slakt, for å manglende samarbeidsevner. Derfor la mange merke til at nettopp gode samarbeidsevner ble trukket fram som det mest sentrale kravet til søkerne. 

Var på Dagbladets liste Det har vært mange spekulasjon rundt hvem som skal ta over stillingen etter Rossiné, og Dagbladet har tidligere presentert flere kandidater som skal ha blitt hyppig nevnt, også internt i NRK. Dagbladet kunne erfare at det var fire sentrale navn som ofte ble trukket fram. 

SØKER SOM DRAMASJEF: Ivar Køhn er tidligere konsulent i Norsk Filmfond og nå direktør for produksjon og utvikling i Norsk Filminstitutt. På søkerlista til dramasjef-stillingen er det også tre kvinnelige og to mannlige søkere som er unntatt offentlighet.  Foto: Adrian Øhrn Johansen /DAGBLADET
SØKER SOM DRAMASJEF: Ivar Køhn er tidligere konsulent i Norsk Filmfond og nå direktør for produksjon og utvikling i Norsk Filminstitutt. På søkerlista til dramasjef-stillingen er det også tre kvinnelige og to mannlige søkere som er unntatt offentlighet. Foto: Adrian Øhrn Johansen /DAGBLADET Vis mer

To av navnene som Dagbladet trakk fram var nettopp Ivar Køhn fra Norsk Filminstitutt og Vibeke Fürst Haugen som har en høy stjerne internt i NRK som tidligere NRK Super-sjef som hadde stor suksess med sine satsinger på barnekanalen til NRK.

De to andre kandidatene Dagbladet trakk fram var produent Olav Øen og Peter Wallace.

Øen var mannen som til slutt fikk Lars Saabye Christensen til å lage TV-serie av «Halvbroren». Øen er  tidligere gründer og administrerende direktør i produksjonsselskapet Monster. 

Petter Wallace er eksternsjef i NRK, med ansvar for suksesser som «Lilyhammer» og «Mesternes Mester». Han var prosjektsjef for TV-drama under Rossiné med «Berlinerpoplene» og «Himmelblå» på skrytelista.

Bransjen følger med I  den norske film- og tv-drama-bransjen følges det spent med på prosessen som skal ende i ansettelse av en ny dramasjef.

Dramasjefen regens som en svært viktig NRK-stilling. Han eller hun har stor innflytelse på hvilke tv-serier seerne får se og hvilke produksjonsmiljøer og manusforfattere som slipper til i NRK.

Kildene Dagbladet har snakket med er mest opptatt av at den neste dramasjefen må være en person som er god til å samarbeide med mange ulike, eksterne miljøer — og i hvert fall ingen småkonge.
- Må skape tillit - Den nye dramasjefen må legge vekt på å gjenopprette tilliten mellom det interne og eksterne dramamiljøet. Da tror jeg det er en fordel om man finner en person som sitter utenfor, i det eksterne produksjonsmiljøet, uttalte direktør for Norsk filminstitutt, Nina Refseth til Dagbladet før påske.

Hun er bekymret for resultatet av all kritikken mot NRK Drama.

-Det har oppstått en negativ mistillitssituasjon, det kan NRK vanskelig leve med.

Refseth mener NRK Drama trenger en samlende, men også selvbevisst sjef.

- Jeg tror NRK Drama trenger en sjef med en visjon, men ikke nødvendigvis med et eget prosjekt.

- NRK hadde vært tjent med å legge ned NRK Drama, og heller satse på å bestille god drama, sa filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen til Dagbladet.

Han mener at den forrige dramasjefen satt altfor lenge og er skuffet over at NRK ikke har gjort om stillingen til åremål.

SØKER: VIbeke Fürst Haugen har programutvikler og tidligere sjef for NRK-Super i perioden hvor barnekanalen virkelig bygde seg opp. Foto: NRK
SØKER: VIbeke Fürst Haugen har programutvikler og tidligere sjef for NRK-Super i perioden hvor barnekanalen virkelig bygde seg opp. Foto: NRK Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 816484523


Varnish cache server