Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FEM fatalt

Midtlivskrisa er oppskrytt, hilsen FEM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terning2 Norsk talkshow Premiere i går kveld på FEM TV: Premierenerver? Ja. Tilløp til kakling? Ja, men nå beveger en eldre grinebiter av en mann seg ut i et minefelt ettersom jeg skal anmelde et etterlengtet fjernsynskonsept der alle deltakerne er kvinner i sine beste aldere. Hele nasjonen dvs. de som får inn kanal FEM ønsket det nye talkshowet alt godt. Jeg også.

Men Studio 5 i går kveld - -på den glansende femikanalen - skreik etter regi. Hvor var den? På bakrommet med en sigarett? Hovedprogramleder Heidi Nordby Lunde virket særs spent og hadde vel ikke akkurat styring på vorspielpraten. Hun kan godt slutte å bruke engelske gloser også. Men ellers gikk det greit den veien høna sparker og her får jeg nok en sint e-post. Vel.

Mona sjef

Heidi ledet Tuppen og Lillemødrene i alle retninger der den røde silketråden var 44 år og midtlivskrisa. Det er godt å vite at den er oppkonstruert ifølge panelets damer fordi det handler om å være positivt, våge og gi blaffen i rynkene og kremene. Godt.

Sjefen over alle sjefer, Mona Halvorsen, var den som hadde de klart mest slående replikkene. Blant annet traff hun midt i solar sexus med karakteristikken av «1968-generasjonen var hippier i en sommer og levde på det i tjue år etterpå». Mona var periodevis ok å høre på, men hun som Eli Hagen var vel mye avbrytende så det var vanskelig å få med seg hva som ble sagt av de andre. Og det var veldig mye latter.

Og det må være lov å forlange at et fjernsynsprogram skal være litt interessant for andre enn de som er i salen.

Karitas forsøk

Karita Bekkemellem forsøkte, sammen med Mari Maurstad, å få samtalen over i en noe mer substansiell retning, men det endte stort sett opp med grimaser og fjolleri. Mina Hadjan var forbausende spak.

Og publikum i salen på Parkteatret fikk nok også en overdose av «klappemannen/dama» med plakatpåskriften: klapp, klapp og klapp.

Overflatisk? Nei, damer er da ikke det. Vel. Konklusjonen fra programleder Heidi var kort og grei: ingen av damene ønsket å være 25 år igjen og de foretrekker mykere toalettpapir.

PS: Samtidig: vi har da sett og hørt nok trauste menn i dårlige dresser. Bedre lykke neste gang for produksjonsselskapet Monster også. Vignetten deres minnet vel mye om selve showet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!