FEM fatalt

Midtlivskrisa er oppskrytt, hilsen FEM.

Terning2 Norsk talkshow Premiere i går kveld på FEM TV: Premierenerver? Ja. Tilløp til kakling? Ja, men nå beveger en eldre grinebiter av en mann seg ut i et minefelt ettersom jeg skal anmelde et etterlengtet fjernsynskonsept der alle deltakerne er kvinner i sine beste aldere. Hele nasjonen dvs. de som får inn kanal FEM ønsket det nye talkshowet alt godt. Jeg også.

Men Studio 5 i går kveld - -på den glansende femikanalen - skreik etter regi. Hvor var den? På bakrommet med en sigarett? Hovedprogramleder Heidi Nordby Lunde virket særs spent og hadde vel ikke akkurat styring på vorspielpraten. Hun kan godt slutte å bruke engelske gloser også. Men ellers gikk det greit den veien høna sparker og her får jeg nok en sint e-post. Vel.

Mona sjef

Heidi ledet Tuppen og Lillemødrene i alle retninger der den røde silketråden var 44 år og midtlivskrisa. Det er godt å vite at den er oppkonstruert ifølge panelets damer fordi det handler om å være positivt, våge og gi blaffen i rynkene og kremene. Godt.

Sjefen over alle sjefer, Mona Halvorsen, var den som hadde de klart mest slående replikkene. Blant annet traff hun midt i solar sexus med karakteristikken av «1968-generasjonen var hippier i en sommer og levde på det i tjue år etterpå». Mona var periodevis ok å høre på, men hun som Eli Hagen var vel mye avbrytende så det var vanskelig å få med seg hva som ble sagt av de andre. Og det var veldig mye latter.

Og det må være lov å forlange at et fjernsynsprogram skal være litt interessant for andre enn de som er i salen.

Karitas forsøk

Karita Bekkemellem forsøkte, sammen med Mari Maurstad, å få samtalen over i en noe mer substansiell retning, men det endte stort sett opp med grimaser og fjolleri. Mina Hadjan var forbausende spak.

Og publikum i salen på Parkteatret fikk nok også en overdose av «klappemannen/dama» med plakatpåskriften: klapp, klapp og klapp.

Overflatisk? Nei, damer er da ikke det. Vel. Konklusjonen fra programleder Heidi var kort og grei: ingen av damene ønsket å være 25 år igjen og de foretrekker mykere toalettpapir.

PS: Samtidig: vi har da sett og hørt nok trauste menn i dårlige dresser. Bedre lykke neste gang for produksjonsselskapet Monster også. Vignetten deres minnet vel mye om selve showet.