Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fem heldige artister kan vinne 100 000 kroner

Hvem vinner Bendiksenprisen 2017? 

FYRVERKERI: Honningbarna, her med frontfigur Edvard Valberg med celloen, er et fyrverkeri på scenen. Nå kan bandet får pris på 100 000 kroner. Foto: Anders Grønneberg
FYRVERKERI: Honningbarna, her med frontfigur Edvard Valberg med celloen, er et fyrverkeri på scenen. Nå kan bandet får pris på 100 000 kroner. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag 13. juni kl.19 offentliggjøres vinneren av Bendiksenprisen 2017.

Årets nominerte artister er Daniel Kvammen, Frida Ånnevik, Honningbarna, Torgeir Waldemar og Årabrot.

Bendiksenprisen er på 100 000 kroner og deles ut i regi av musikerorganisasjonen Gramart.

NOMINERT: Bandet Årabrot med  Kjetil Nernes alias Nibby Needle, vokal, gitar, Vidar Evensen alias Marakel, trommer og Deadly Nightshade alias Jon Øvstedal, bass.

Foto: Siv Johanne Seglem
NOMINERT: Bandet Årabrot med Kjetil Nernes alias Nibby Needle, vokal, gitar, Vidar Evensen alias Marakel, trommer og Deadly Nightshade alias Jon Øvstedal, bass. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer

I år er det 8. gang at den prestisjetunge musikkprisen deles ut og vinneren offentliggjøres på Gramarts sommerfest på Blå 13. juni.

NOMINERT: Frida ånnevik. Foto:Thomas Rasmus Skaug 
NOMINERT: Frida ånnevik. Foto:Thomas Rasmus Skaug  Vis mer

- Vanskelig jobb for juryen

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist.

Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning Gramarts 20-årsjubileum i 2009. Gramarts styre, som selv er artister, kårer vinneren.

NOMINERT: Torgeir Waldemar. Foto: Gitte Johannessen / NTB
NOMINERT: Torgeir Waldemar. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

- Det har vært en morsom og vanskelig jobb å velge ut årets fem nominerte. Vi fikk inn mange nominerte fra mange ulike sjangre, og etter å ha vurdert opptredener, utgivelser og karrierer, har vi landet på de fem vi mener har «det lille ekstra» som gjør dem til gode kandidater til årets Bendiksenpris, sier styreleder i Gramart, Harald Sommerstad.

NOMINERT: Honningbarna. Foto: Anders Grønneberg
NOMINERT: Honningbarna. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015) og Bow to Each Other (2016).

Gramart er landets største interesseorganisasjon for norske artister og har 3000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet.

NOMINERT: Daniel Kvammen. Foto: Tomm Christiansen
NOMINERT: Daniel Kvammen. Foto: Tomm Christiansen Vis mer

Juryen for prisen er GramArts styre som består av artistene Harald Sommerstad (styreleder), Ivar S. Peersen, Bjørn Gunnar Sando, Anne Lise Frøkedal og Daniel Nordgård. Varaer er Karin Park, Pål Rake og Eva Weel Skram.

Hele Norges coronakart