Fem politianmeldelser: SMS-novelle skremte vettet av lesere

Marie Kleve om virkelighetsnær litteratur på brett.

GÅ INN I FORTELLINGEN: I den danske barnebokappen «Wuwu & co» brukes såkalt step in-teknologi til å la deg «gå inn» i fiksjonsuniverset. Blant annet for å fylle lyktene med gulfarge du henter fra det virkelige rommet du befinner deg i.
GÅ INN I FORTELLINGEN: I den danske barnebokappen «Wuwu & co» brukes såkalt step in-teknologi til å la deg «gå inn» i fiksjonsuniverset. Blant annet for å fylle lyktene med gulfarge du henter fra det virkelige rommet du befinner deg i. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Digital litteratur er mer enn hoppende frosker og klikkbare illustrasjoner. Noen bruker teknologien til å viske ut skillet mellom fiksjon og virkelighet.

«Advarsel: Meget livaktig», står det skrevet i et rødt banner over omslagsbildet til danske Steen Langstrups grøssernovelle om en morderisk stalker.

Vettskremte lesere

Skjønt, det er vel riktigere å si illustrasjon enn omslag. Denne novellen finnes ikke i noen papirbok. Den er spesialskrevet for SMS, og sendes ut over seks dager, med oppstart hver mandag. Advarselen er høyst nødvendig - fem ganger har forlaget blitt politianmeldt av vettskremte lesere som trodde de fikk virkelige trusselmeldinger.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer