Feminine menn i verdens lykkeligste land

LIKESTILLING: Hva skjer med Norge når maktbalansen vipper i kvinners favør, og vi ikke lenger har likestilling, men kvinnedominans?

DAMENES AFTEN: «TV2 lager først og fremst damenes TV-aften. Det er dobbelt så mange kvinner som menn som liker Senkveld veldig godt, og det er over tre ganger så mange kvinner som liker ?Skal vi danse?», skriver kronikkforfatterne. Artist Hanne Sørvaag og danser Egor Filipenko vant finalen av det TV2 sendte programmet «Skal vi danse» i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
DAMENES AFTEN: «TV2 lager først og fremst damenes TV-aften. Det er dobbelt så mange kvinner som menn som liker Senkveld veldig godt, og det er over tre ganger så mange kvinner som liker ?Skal vi danse?», skriver kronikkforfatterne. Artist Hanne Sørvaag og danser Egor Filipenko vant finalen av det TV2 sendte programmet «Skal vi danse» i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1913 gjennomførte statsminister Gunnar Knudsen og hans handlekraftige mannlige statsråder det ingen norske kvinner klarte sjøl: å gi kvinner stemmerett. Med det endret regjeringen Knudsen maktbalansen mellom kjønnene i det norske samfunn for alltid.

Menn fra folkedypet spøker iblant med at det er kvinnene som er sjefen på hjemmebane. «Da må jeg høre med Regjeringa først», sier Atle Antonsen og klukkler hvis vi spør ham om han vil finne på noe etter klokka 17. Men Antonsen bør sette sin latter i halsen. For i dag finnes det flere målbare bevis på at norske menn har mistet makta over flere samfunnsområder. La oss begynne med kontrollen over fjernkontrollen.

Skal vi danse og Senkveld var blant de mest sette TV-programmene på kommersielle kanaler i 2012. De ble på det meste sett av rundt 800 000 seere - med en relativt jevn kjønnsfordeling. Ikke så rart. Dette er jo varme og koselige programmer med godt humør. Noe for alle. Og bra er det. For det er jo helg, og det er hyggelig å se på TV sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.