Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Feminisme har alltid vært en middelklassesyssel. Er den også nyliberalismens medløper?

Vil ha mer klasse i kampen.

KVINNESAKSHISTORIE: Slik så parolene ut i 8. mars-toget i 1977. En ny bok gir en samlet oversikt over norsk kvinnekamp fra 1850 og fram til tusenårsskiftet. Foto: NTB SCANPIX
KVINNESAKSHISTORIE: Slik så parolene ut i 8. mars-toget i 1977. En ny bok gir en samlet oversikt over norsk kvinnekamp fra 1850 og fram til tusenårsskiftet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Enhver diskusjon om kjønn og likestilling ender før eller siden i spørsmålet om hvilke saker det er verdt å kjempe for. Hvem er de mest trengende? Kan vi kritisere ulikestilling i næringslivet så lenge minoritetskvinner lever i ufrihet? Burde vi ikke heller protestere mot arbeidsforholdene på Trumps hoteller enn å strikke pussyhats og marsjere mot griseprat?

Dette rene og ranke-premisset oppsto ikke med antifeminismen i sosiale medier. Det har vært en sentral og splittende del av en lang revolusjon. Det har alltid vært en krangel om hvem de riktige feministene er.

Den fortsetter i historien om norsk kvinnekamp som nå er samlet og utgitt på det nye forlaget Agenda Res Publica Media, som lover å skape debatt og nytenkning. Det er neppe denne boka de sikter til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Til 1. juli

PÅSKETILBUD

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder)

KJØP Til 1. juli

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

Til 1. juli GRATIS* Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/md) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?