KOMMENTARER

Feminister burde ha klappet. Solveig Horne har tapt.

Flere buet da Solveig Horne møtte på en nordisk kvinnekonferanse i helga. Det var misforstått.

STATSFEMINIST:  Som likestillingsminister representerer Solveig Horne (FrP) alle farger. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
STATSFEMINIST: Som likestillingsminister representerer Solveig Horne (FrP) alle farger. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nordisk Forum samlet bortimot 15 000 feminister i Malmø sist uke. Den omfangsrike konferansen var en oppfølging av FNs kvinnekonferanse i Beijing for 20 år sida.Selv om initiativet kom fra kvinnebevegelsen i de nordiske landene, tiltrakk konferansen seg et bredt spekter av feminister, både fra Norden og andre land. Her var politikere, forskere, likestillingsombud, radikale feminister og forklefeminister, gamle og unge fra ulike bølger og ståsted.

Hele poenget var igjen å nå fram til en felles plattform, tross forskjellene, og holde myndighetene ansvarlig for å følge opp. Det hele endte opp i et sluttdokument som skulle overrekkes de nordiske likestillingsministrene søndag ettermiddag.

Det var da det var tilløp til buing. Solveig Horne hevdet det skyldtes at hun erklærte seg som motstander av kvotering, men så banalt var det ikke. Det viser den opphetete diskusjonen på Nordisk Forums hjemmeside i etterkant. Særlig svenske feminister er opprørt over at en Frp-politiker var invitert. Enkelte holder fast på at Frp er et rasistisk og kvinnefiendtlig parti som ikke har noe på en kvinnekonferanse å gjøre, slik vi kjenner kritikken fra Sverige etter valget i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer