Feminister på sexferie

Det er ikke likegyldig hvilke lokalgutter du hadde deg med i sommer. Hvorfor ikke prate det eneste språket kvinneundertrykkerne skjønner?

Få ting har lært meg så mye om kjønnsroller og kvinnelig seksualitet som å reise. Hva gjør norske jenter når ingen hjemme kan fortelle at de er horer, når de står fritt til å forsyne seg av så mange menn (og kvinner) de ønsker, til å utforske seksualiteten uten hjembyens rutine og dårlige utvalg? Mange velger seg det sexlivet de egentlig ønsker - med akkurat de mennene de har mest lyst på.

Jeg er en sterk tilhenger av at folk bør ha mer og bedre sex, dele sin seksualitet med flere og ikke føle seg bundet av utgåtte tradisjoner og verdier som ikke lenger tjener noen. Her har jeg feministene på min side. Det er ikke uten stolthet og sitring i stemmen jentene betror seg når de kommer hjem, om den enorme svarte hun prøvde, om han smellvakre italieneren eller de to greske kompisene hun hadde samtidig.

God feminisme i praksis, skulle en tro. Kvinner som frigjør sin seksualitet i utlandet. Jeg har hatt den fascinerende opplevelsen av å oppleve norske jenters utemmede sexturisme både i Afrika og Karibia. Preferansene for hudfarge og fysikk gjør disse stedene mer egnet for slikt enn for eksempel Asia og Latin-Amerika. Jeg har møtt norske jentegjenger i tenårene som for fjerde gang på samme år besøker den samme karibiske øya, og de får akkurat det de kommer for.

Hvite Frustrerte Menn vil kanskje forsøke å fordømme dette ved å sette likhetstegn mellom kvinnelig og mannlig sexturisme. Jeg har hørt oppegående menn påstå at det ikke er noen grunnleggende forskjell på at de betaler prostituerte og på at kvinner ligger med lokale menn. Fordi sistnevnte er fattige og derfor lett å utnytte. Dette er selvsagt tåpelig sutring. Lite gleder disse lokale mennene mer enn å få ha seg med våre blondiner. I den grad økonomi spiller inn, er det som regel snakk om noen øl som fyren får påspandert, men ofte er det faktisk de fattige svarte mennene som går i minus på en kvelds kurtise. Det er kun de aller mest attraktive mennene som får tilgang på turistenes seksualitet, og det gir stor status og du får lett inntrykk av at sex og sjekking er like viktig for dem som for en gjennomsnittlig pomaderufset oslogutt.

Alle burde derfor være fornøyde med at norske kvinner deler sin seksualitet med lokalbefolkninga når de ferierer? Ja, hvis vi ser bort fra kvinneundertrykkinga i mange av disse landene. Det kan ikke sammenlignes med norske feriemenns utnytting av unge horer, men debatten rundt disse sexkjøpene, fikk meg til å revurdere holdninga mi til norske kvinners utenlandske sexeventyr. Av sympati med de lokale kvinnene.

Norge forsøker å framstå som kvinnekampens globale misjonærer, og vi burde utvide denne innsatsen. Derfor ser jeg et problem med at norske feminister ligger med disse samme utenlandske heterosvina som vi forsøker å endre holdningene til. Disse steinalderfyrene som gladelig penetrerer alt med pupper og puls, men banker søstrene sine hvis de ser for lenge på en mann. Menn som selv er utro med turistene, men voldtar kona hvis hun nekter ham sex. Menn som kanskje omskjærer døtrene sine. Menn med holdninger og handlinger vi aldri ville ha godtatt i Norge.

Men ferie er kanskje ferie, og hva spiller kvinnesynet til fyren inn så lenge han er muskuløs, kjekk, velutstyrt og ok i engelsk? Vi skal vel ikke gjøre politikk ut av absolutt alt? Enig, dersom du er en passelig uinteressert norsk kvinne, er ikke dette et ansvar vi skal prakke på deg. Men jeg mener at det ikke går an å kalle seg feminist, og samtidig ha sex med disse mennene når man er på ferie.

For er det én ting kvinneundertrykkende menn verdsetter, så er det tilgang på kvinnelig seksualitet. Kampen om denne tilgangen er årsaken til at menn har undertrykt kvinner i fem tusen år. Selv om feminister syns det er ubehagelig å dra sex inn i kvinnekampen, er det der skoa trykker. Et sted å starte er sexnekt overfor mannssvin - uavhengig av nasjonalitet. Det er et språk menn forstår. Så kan jo norske feminister på sikt vurdere om dette er en strategi som kunne fungert i Norge også, framfor å ligge rundt med de mest sjarmerende drittsekkene her hjemme også. Men det er en annen debatt.

SEXPARADIS: - Jeg har hatt den fascinerende opplevelsen av å oppleve norske jenters utemmede sexturisme både i Afrika og Karibia, skriver Mads Larsen.
SEXPARADIS: - Jeg har hatt den fascinerende opplevelsen av å oppleve norske jenters utemmede sexturisme både i Afrika og Karibia, skriver Mads Larsen. Vis mer