Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

#metoo:

Feministisk diktatur

Bevegelsers som #metoo er som skapt for både ekstremister og forsmådde kvinner med helt annen agenda enn hva man kan ønske.

FRITT VILT: Dekket og akseptert bak #metoo-fenomenet ble Giske og andre lovlig og fritt vilt for forkledde feminister med en helt annen agenda enn den de forkler seg i, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRITT VILT: Dekket og akseptert bak #metoo-fenomenet ble Giske og andre lovlig og fritt vilt for forkledde feminister med en helt annen agenda enn den de forkler seg i, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets endelige konklusjoner i varslersakene mot Trond Giske må vi forutsette er korrekte og berettigede. Vi utenfor har i alle fall intet grunnlag for annen påstand. Imidlertid, hva er det interessante og prinsipielle ved saken og temaet?

Lenge før Giske-saken ble kjent, florerte #metoo-kampanjen daglig i mediene. Dekket og akseptert bak dette selvforsterkende fenomenet ble Giske og andre lovlig og fritt vilt for forkledde feminister med en helt annen agenda enn den de forkler seg i. I dagens atmosfære av egen feminin rettferdiggjøring kan de, med moralen i hånden, angripe enhver av motsatt kjønn.

Kampen ledes selvsagt av dem som lenge har forsøkt å annullere de fysikalske kjønnsforskjeller. Dessverre aktivister, denne oppgaven vil alltid være for stor for dere! Kjønnsforskjeller vil alltid være der, på godt og ondt.

Den fysikalske ulikheten lovpriser vi menn som har sansen for det fysikalsk ulike mellom kjønnene. Denne retten tar vi oss ganske enkelt. Ikke engang feminisme og røde aktivister kan hindre oss i dette! Men, selvsagt må interessen konkret være gjensidig! Annet er både moralsk og lovmessig uholdbart!

Det interessante med Giske-saken er følgelig det prinsipielle. Ekstrem feminisme og kampanjer som #metoo kan sikkert avdekke menn med manglende respekt for det annet kjønn. Slik sett kan kampanjen være nyttig.

Men, igjen må man være på vakt mot slike bevegelsers iboende og selvforsterkende egenskaper. Disse er som skapt for både ekstremister og forsmådde kvinner med helt annen agenda enn hva man kan ønske. Personlig hevn og sjalusi er, som kjent, svært sterke krefter i seg selv.

Det kanskje aller mest betenkelige med Giske-saken er hans partileders behandling av saken, som rått og uten betenkelighet synes å sluke varslernes fremstillinger. Dette er litt av en rettssikkerhet!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!