Femte film for Fosse

I fire år har regissør Trygve Hagen jobbet for å skaffe penger til å lage novellefilm av Jon Fosses roman «Melancholia II». Fredag gikk endelig finansieringen i boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed går Hagen i gang med sin femte Fosse-film.

Han har tidligere laget novellefilmen «Naustet» (1997) og kortfilmene «Husa i ein by» (2000), «Om ikkje lenge er eg også borte» (2001) og «Ein må jo komme seg heim» (2001).

- Fosse skriver om det viktige i livet. Han tar livet på alvor, men med en slags humor. Jeg leste «Naustet» da den kom ut i 1989, og den traff meg veldig. «Han er min,» tenkte jeg, forteller Hagen.

Amatør i hovedrollen

Med om lag en million kroner i støtte fra Kassettavgiftsfondet, Norsk filminstitutt og Norsk Film reiser Hagen i mai til Stavanger for å filme «Melancholia». Den handler om de siste timene i livet til søsteren til maleren Lars Hertervig, Oline.

Åpent marked

Jon Fosse ble under innspillingen av «Naustet» så begeistret for Hagens arbeid at han satte seg ned og skrev et spillefilmmanus til ham. Tom Remlov i Norsk Film sikret seg rettighetene til «Bad Moon Rising».

- Planen var å lage en lavbudsjettfilm til 5- 6 millioner kroner, men prosjektet ble lagt på is.

Norsk Film er snart lagt ned, og deres filmrettigheter skal selges på det åpne markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.