Femte film for Fosse

I fire år har regissør Trygve Hagen jobbet for å skaffe penger til å lage novellefilm av Jon Fosses roman «Melancholia II». Fredag gikk endelig finansieringen i boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed går Hagen i gang med sin femte Fosse-film.

Han har tidligere laget novellefilmen «Naustet» (1997) og kortfilmene «Husa i ein by» (2000), «Om ikkje lenge er eg også borte» (2001) og «Ein må jo komme seg heim» (2001).

- Fosse skriver om det viktige i livet. Han tar livet på alvor, men med en slags humor. Jeg leste «Naustet» da den kom ut i 1989, og den traff meg veldig. «Han er min,» tenkte jeg, forteller Hagen.

Amatør i hovedrollen

Med om lag en million kroner i støtte fra Kassettavgiftsfondet, Norsk filminstitutt og Norsk Film reiser Hagen i mai til Stavanger for å filme «Melancholia». Den handler om de siste timene i livet til søsteren til maleren Lars Hertervig, Oline.

Åpent marked

Jon Fosse ble under innspillingen av «Naustet» så begeistret for Hagens arbeid at han satte seg ned og skrev et spillefilmmanus til ham. Tom Remlov i Norsk Film sikret seg rettighetene til «Bad Moon Rising».

- Planen var å lage en lavbudsjettfilm til 5- 6 millioner kroner, men prosjektet ble lagt på is.

Norsk Film er snart lagt ned, og deres filmrettigheter skal selges på det åpne markedet.

Dermed kan rettighetene til «Bad Moon Rising» i teorien havne i hendene på et hvilket som helst filmselskap.

- Jeg aner ikke hva som skjer med manuset. Jeg skal kontakte NRK Drama. Det er rart hvis ikke tv-bransjen er interessert i å vise for eksempel en serie med Fosse-filmer nå som han er blitt så kjent som dramatiker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer