Femten på sykehus etter Robinson

I Sverige ble minst 15 personer tvunget til å oppsøke sykehuset etter Robinson-opptak.

Si din mening om Ekspedisjon Robinson

Årsaken til det høye antallet ulykker er at Sveriges Television ønsket mer dramatikk i årets Expedition Robinson. Det fikk de: Tre personer ble transportert hjem - en med brystsmerter, en med nakkeskader og en som falt i koma. Svært mange deltakere ble dessuten syke etter at de kom hjem. Den vanligste plagen var kvalme, feber og magesyke.

Trakk seg i protest

Produksjonsselskapet har blitt særlig kritisert for å sende deltakerne ut i stormen da el Nino gjestet Filipinene.En scriptmedarbeider falt i koma og svevde mellom liv og død. Hun ble ikke fraktet bort fra øya før dagen etter hendelsen. Legen som fulgte teamet trakk seg i protest etter denne hendelsen. Helikopteret som ved alle krisetilfeller skulle være på plass etter 90 minutter, kom aldri.

Tar selvkritikk

Samme dag som El Nino når Filipinene, blir de 16 deltakerne sendt ut i båter på åpent hav. En handling som i ettertid har blitt beskrevet som vanvittig. Et av de fire lagene er ikke i stand til å ta seg til land på grunn av det tøffe været, og ble i stedet fraktet tilbake til fastlandet. Produskjonsselskapet har i ettertid tatt selvkritikk på dette:

- Hadde vi visst at det var så tøff sjøgang, hadde vi aldri sendt ut ungdommene, sier Anna Bråkenhielm i Strix vd.

PREMIERE I KVELD: I kveld har denne norske Robinson-gjengen premiere. Hva synes du om programmet? Si din mening på nettet.