Fengende riff ala Rybak

Tullelåt god nok for MGP.

MGP-HARSELAS:  Forfatter Magne Hovden har laget en tullelåt til Melodi Grand Prix. Den er god nok for konkurransen, mener Dagbladets anmelder.  Foto: Linda Roald / Dagbladet
MGP-HARSELAS: Forfatter Magne Hovden har laget en tullelåt til Melodi Grand Prix. Den er god nok for konkurransen, mener Dagbladets anmelder. Foto: Linda Roald / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE Dette er en MGP-parodilåt som er godt tenkt, for her har man brukt alle ingrediensene som teoretisk sett burde gitt Norge seier om kunst var matematikk.

Lordi-flørt «Brave Men of the North» leveres med urnorsk Lordisk-metallflørting, dramatisk gothvokal på både han og henne lik sølvvinner Tyrkia i 2010 (flott for å vinne øst-Europas følsomme hjerter), et fengende feleriff ala Rybak og selvfølgelig det nødvendige etniske fingeravtrykket i form av tekst, tittel og bandnavn.

For dramatisk Og resultatet? Vel, låten fungerer først og fremst som et strålende eksempel på at dersom man gjør slik mange av oss anmeldere ofte ønsker, nemlig å følge den fordømte oppskrifta for å vinne, så går det ikke nødvendigvis så bra likevel.

Låten er altfor dramatisk, tullete og preges av bråket som jo oppstår når alle kraner med hensikt skrus på fullt - og med unntak av åpningsriffet som varer i 16 sekund, er det ingenting her du ønsker å høre flere ganger. På høyde med det verste i utlandet, og det er jo litt fint da. Det skal jo ikke være så lett.

• Hør låten til The Vikings her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer