DEBATT

Debatt: Kutt i kriminalomsorgen

Fengselsansatte står helt ytterst på kanten av stupet

Kjære justisminister – ta ansvar og sørg for at det er mulig å drive forsvarlig for både ansatte, innsatte og samfunnet. Du mener dere satser på innhold, men det oppleves ikke slik.

KJÆRE ANUNDSEN: Hver dag kler kvinner og menn på seg fengselsuniformen med stolthet, vel vitende om at sannsynligheten for at det «smeller» er stor. Har du noen gang tenkt over hvorfor de gidder å stå i «dritten» (bokstavelig talt) hver dag? spør Farukh Qureshi. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
KJÆRE ANUNDSEN: Hver dag kler kvinner og menn på seg fengselsuniformen med stolthet, vel vitende om at sannsynligheten for at det «smeller» er stor. Har du noen gang tenkt over hvorfor de gidder å stå i «dritten» (bokstavelig talt) hver dag? spør Farukh Qureshi. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære justisminister Anundsen,

Denne uken la regjeringen frem forslaget til statsbudsjettet for 2017. Selv om du ikke har ment så mye om økningen i vold og trusler offentlig, så var det knyttet stor spenning til hvorvidt dere ville ta økningen på alvor, eller ei. Dessverre virker det som at det ble «ei» også denne gangen.

I forslaget til statsbudsjettet er det riktig nok en økning på over ti prosent fra i fjor, men det gjenspeiler på ingen måte den kritiske situasjonen fengsels-Norge befinner seg, og resultatet kan bli stygt.

Hver eneste dag kler kvinner og menn på seg uniformen med stolthet, vel vitende om at sannsynligheten for at det «smeller» i løpet av vakten er meget stor. Har du noen gang tenkt over hvorfor de gidder å stå i «dritten» (bokstavelig talt), dag etter dag? Dette er kvinner og menn som ønsker å utgjøre en forskjell for, og på vegne av, samfunnet.

Dette er mennesker som møter selv de mest krevende innsatte med respekt og verdighet, men blir likevel møtt med både kroppsvæsker, knyttnever, spark, spytt, kokende vann og grove trusler – ikke bare mot en selv, men også familien. Det gjør noe med mennesker å oppleve slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer