Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fengselsfugler blir sangfugler

Drapsmenn strømmer til for å prøve seg som sangfugler i en noe spesiell utgave av Idol.

Det er ikke bare jentegruppa Tatu som skaffer russisk popmusikk store overskrifter for tida. Nå skal russerne nemlig lage sin egen versjon av Idol, der bare fanger får delta. Søknadene strømmer inn fra landets 748 spesialfengsler for farlige fanger, og juryen sitter akkurat nå og hører gjennom i overkant av tusen innsendte bidrag. Førstepremien er benådning, platekontrakt og flere konsertopptredener.

Fengselsdirektørene har fått beskjed om å luke ut de verste fangene, men flere drapsdømte menn og kvinner har likevel fått bli med i konkurransen. En av dem er 27 år gamle Ruslan Anufriyes, som soner ti år for drap i fengselsleir 15 i Uralfjellene.

- Jeg har fått muligheten til å forandre livet mitt. Jeg kan bli fri og berømt, det er en mulighet jeg ikke vil gi slipp på, sier han ifølge nyhetstjenesten Ananova.

Konkurransen sponses av den store radiokanalen Troika.

- Det finnes svært mange talenter som sitter i fengsel. Dette er en mulighet for dem til å bli oppdaget, sier en talskvinne for stasjonen.

Finalen avholdes i et konserthus i Moskva, og skal sendes både på tv og radio.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media