Anmeldelse: Mark Galeotti, The Vory

Fengslende historie om organisert kriminalitet i Russland

Viser hvor vanskelig det er å trekke genser mellom mafia, stat og rike forretningsfolk i Russland.

KULTUR: I Russland har organisert kriminalitet lang historie og omfattende kultur. Her fra begravelsen til mafialederen Vyacheslav Ivankov i Moskva i 2009. Foto: NTB SCANPIX
KULTUR: I Russland har organisert kriminalitet lang historie og omfattende kultur. Her fra begravelsen til mafialederen Vyacheslav Ivankov i Moskva i 2009. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Mark Galeottis historie om organisert kriminalitet i Russland, «The Vory» (tyver), skildrer et symbiotisk forhold mellom stat og mafia. Den russiske underverdenen er sammensatt og foranderlig, og har utviklet seg i tandem med imperiets erobringer og hamskifter.

Den vokste fram i slummene som oppsto da store byer tredoblet befolkningen på slutten av attenhundretallet, men hadde også bakgrunn i selvtekten som rådet i landsbyer hinsides fut og dommer, i røverbandene på steppene og i fjell-klanene fra Kaukasus.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer