Fengslende start

Madrugada la åpningen av sin to måneder lange turné til Bredtveit kvinnefengsel i Oslo.

Sammen med 30 andre innsatte kvinner slo trippeldrapsdømte Kristin Kirkemo Haukeland i hjel en time med Madrugada i går kveld. Etter det ordinære settet på 60 minutter og 11 låter var hun en av dem som mest høylytt krevde mer fra de populære nordlendingene.

- Jeg har aldri hørt om dem, sa Kirkemo Haukeland på vei inn til konserten. Deretter tok hun plass midt på femte rad. Etter konserten var fengselets største kjendis strålende fornøyd.

- Veldig bra, særlig fra fjerde låt. Rock\'n\'roll er tingen, vet du.

Kirkemos favoritter

Tidligere har både Morten Harket, Anne Grete Preus og Ole Paus underholdt i den lille gymsalen Bredtveit kvinnefengsel disponerer. Kirkemo Haukeland er ikke i tvil om at konserter har en positiv virkning på de innsatte.

- Vi trenger flere tiltak som dette. Slike konserter øker trivselen for oss innsatte, men det er jo et spørsmål om penger.

- Hører du mye musikk på cella?

- Hele tida.

- Hva heter favorittbandet?

- Jeg hører på alt mulig, alt fra Foreigner til tekno. Akkurat nå er MP3 tingen, sier Haukeland Kirkemo.

- Litt skummelt

Etter konserten fungerte kapellet som bandets garderobe. Der uttrykte de fire medlemmene av bandet stor begeistring for turnéstuntet.

- Jeg trodde ikke de ville like de harde låtene. Det var en spesiell opplevelse å spille her. De har nok ikke så mye å ta seg til her inne, sier Sivert Høyem.

- Vi var litt redde i begynnelsen. Det er skummelt med mange damer som er tvunget på konsert, sier trommeslager Simen Vangen.

Større enn Kaizers

I mars reiser Madrugada til den store South By Southwest-festivalen i Austin i Texas. Men Høyem tror ikke på noe gjennombrudd i USA.

- Vi har ingen forhåpninger. Vi tar det som en tur og får se hva som skjer.

Madrugada delte også ut signerte utgaver av det siste albumet «Grit» til de innsatte. Plata har så langt solgt 35000 her hjemme og 70000 i utlandet.

- Vi er veldig fornøyde med salget. Det gikk litt trått i begynnelsen, men nå har det tatt seg opp. Vi er særlig store i Tyskland, Frankrike og Hellas, sier Sivert Høyem.

- Og få med at vi er tre ganger så store som Kaizers Orchestra i Danmark! legger han til.

PUBLIKUMMER: Kristin Kirkemo Haukeland (t.h.) var strålende fornøyd etter konserten i går kveld. <!--/BTEK1-->
FENGSEL: Madrugada gjør som sin store helt Johnny Cash og spiller i fengsel. Konserten i Bredtveit kvinnefengsel i Oslo var starten på en to måneder lang turné i Norge og Europa.