Fengslene får mer til bøker

Norske innsatte låner 20 ganger så mange bøker som andre. Nå styrker regjeringen tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske innsatte låner 20 ganger så mange bøker som andre nordmenn, på tross av en dårligere bibliotektjeneste. Men neste år blir boktilbudet bedre.

Det viser en lekkasje fra statsbudsjettet som Aftenposten har fått tak i. Justis- og kulturdepartementene deler på utgiften fengselsbibliotekene gir, og de to går nå sammen om en budsjettsøkning fra 8 til 10,5 millioner kroner. De ekstra 2,5 millionene skal brukes til å oppgradere tilbudet i de fengselsbibliotekene som allerede finnes, men også til å bygge opp nye, planlagte biblioteker.

- Bibliotekene er en av de få normalsonene i fengselet. Vi får utrolig mye gode tilbakemeldinger på denne tjenesten, den er viktig for utdannelsen, men også for de innsattes mulighet til å få et annet blikk på ting, sier justisminister Knut Storberget ifølge Aftenposten.

Liker bøker om sliterne

- Vi vet ikke helt hvordan pengene skal disponeres ennå, men det er gode nyheter, sier bibliotekar Hilde Einan ved Oslo Kretsfengsel til Dagbladet.no.

Hanne Bramness har drevet skrivekurs bak murene. I 2004 var hun redaktør for boka «Dikt fra fengselet», der ni av de ansatte i Oslo fengsel bidro etter et fire måneders skrivekurs, og forfatteren synes det er flott at fengselsbibliotekene nå styrkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer