Fengslet Botsen med Cash

Johnny Cash døde tidligere i år. I går var hans datter Rosanne i Oslo Fengsel, Botsen. Sammen med norske artister og innsatte ble det en lang ettermiddags ferd mot tårer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var så sterkt og rørende for meg. Jeg trodde ikke jeg skulle få oppleve å reise halve jorda rundt og komme til Norge og høre min fars musikk bli spilt med sånn sjel og ektefølt kjærlighet, sier Rosanne Cash til Dagbladet etter konserten.

Rundt henne gikk de innsatte inn til cellene: 1 a og 2 b.

Rosanne sikret seg et håndfast minne også. Hun tok ned en plakat laget i anledning konserten.

- Det ble nesten uvirkelig for meg å være her. For det første visste jeg ingenting om konserten før for noen få dager siden, men ettersom jeg skulle til Norge i forbindelse med Nobelkonserten, passet det. Så mange utrolige norske musikere det var her, sier datter Cash med en smule jetlag og ganske så hektisk.

Mange unge

Flyet hennes var forsinket. Hun måtte kaste seg inn i en taxi på Gardermoen for å rekke konsertstart klokka 17.15. Da entret Sondre Bratland scenen i festsalen på Botsen. Sondre med et stemmeleie som gikk i fotsporene til mannen i svart.

Rundt 100 innsatte benket seg ned. Mange av dem altfor unge både til å ha et nært forhold til Johnny Cash, og for mange helt klart for unge til å tilbringe måneder og år innafor murene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer