Fenomenal Fame

Endelig får også nordmenn nyte Runar Borge og Svein Lund-Rolands mesterlige musikal-oppsetning, som ble en slik kjempesuksess i London for godt over tre år siden. «Hjemmebane» er ikke akkurat ord å bruke om Oslo Spektrum, men «Fame» har fått så mye intensitet, varme og indre dynamikk at du tror du er i West End i Oslo. Og se og hør hva disse artistene kan!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så er også slagordet for disse unge elevene rått og brutalt. «Hard work!» De går for det, forbereder seg på det som kalles «verdens mest beinharde yrke», nemlig show-biz - det er det motsatte av kjendiseri og lettvint latmannsliv.

I Runar Borges regi, svenske Lars Bethkes koreografi og Svein Lund-Rolands scenografi gikk denne musikaloppsetningen 18 måneder i London, sammenlagt ble det over tusen forestillinger i England.

Det er beviset på dyktig håndverk, ja mer enn det, trioen har fått det maksimale ut av materialet som i utgangspunktet var en TV-serie.

Stråler

Dramaturgisk er det tynt og episodisk. Men «Fame» er på mange måter ungdomsversjonen av «A Chorus Line» og flyter på de mange enkeltskjebner og enkeltnumre.

Men så lenge artistene er så sterke som her, og Borge og Bethke vet å utnytte alle sceniske og koreografiske muligheter, så holder det til tusen.

Originaloppsetningen fra London er blitt forstørret for anledningen. Oslo Spektrum er i utgangspunktet drepende for unge mennesker som «Want to make magic», men «Magic» blir det både i første akt og som strålende åpningsnummer i annen. I så godt selskap forvandles Oslo Spektrum til den reneste konfekteske! Lysdesigner Ross Corbett er også en stor tryllekunstner. Han modellerer de såreste og ømmeste scener i disse brutale omgivelsene. Og David Shields kostymer gir hver enkelt av de håpefulle personlighet og farge. Det er godt gjort når ensemblet teller et halvt hundre dansere, skuespillere og sangere - de fleste er alt på en gang - og helt overbevisende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer