Fenomenet «alle» snakker om blir snart enda lettere å spille for barna

- Tanken gjør meg litt svett, sier skjermtidekspert.

BLI GOD: Vi fikk tre Fortnite-spillere på forskjellig nivå, til å dele sine beste tips i Fortnite - spillet «alle» spiller for tida. Følg Dagbladet Spill på Youtube: https://goo.gl/JA2YpM Følg Fortnite-spillerne på Twitch: https://www.twitch.tv/tiltingryan https://www.twitch.tv/tentakler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lavterskelskytespillet «Fortnite», laget av Epic Games, er blitt en verdenshit. Når superstjerner som Drake kobler seg på og deltar i livekamper med «Fortnites» vasseste spillere, og seiersdansene til spillfigurene blir en egen subkultur, er det på tide å kalle actionverket for et fenomen.

Selve spillet ble sluppet i juli i fjor, men det er den gratis flerspillerdelen av «Fortnite», kalt «Battle Royal», som har tatt av. Epic Games toppnoterte i februar 3,4 millioner aktive brukere som spilte spillet samtidig. Digital Spy sammenligner den enorme suksessen med «Minecraft».

Fenomenet «Fortnite»

Spillet handler om å overleve, alene eller sammen i lag på opp til fire venner. 100 spillere slippes fra et luftskip og lander med «fallskjerm» på en stor øy. For å forberede seg til kampen som venter må de samle ressurser, slik at de kan bygge fort og dekning under kampene for beskyttelse, og finne våpen.

Hele veien krymper øya i omfang, kamphanene tvinges nærmere hverandre og dermed gjelder det å ta livet av motstanderne med et vidt arsenal av kreative dødelige verktøy. Vinneren er den siste spilleren eller laget som står igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.