Fenomenet «alle» snakker om blir snart enda lettere å spille for barna

- Tanken gjør meg litt svett, sier skjermtidekspert.

BLI GOD: Vi fikk tre Fortnite-spillere på forskjellig nivå, til å dele sine beste tips i Fortnite - spillet «alle» spiller for tida. Følg Dagbladet Spill på Youtube: https://goo.gl/JA2YpM Følg Fortnite-spillerne på Twitch: https://www.twitch.tv/tiltingryan https://www.twitch.tv/tentakler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lavterskelskytespillet «Fortnite», laget av Epic Games, er blitt en verdenshit. Når superstjerner som Drake kobler seg på og deltar i livekamper med «Fortnites» vasseste spillere, og seiersdansene til spillfigurene blir en egen subkultur, er det på tide å kalle actionverket for et fenomen.

Selve spillet ble sluppet i juli i fjor, men det er den gratis flerspillerdelen av «Fortnite», kalt «Battle Royal», som har tatt av. Epic Games toppnoterte i februar 3,4 millioner aktive brukere som spilte spillet samtidig. Digital Spy sammenligner den enorme suksessen med «Minecraft».

Fenomenet «Fortnite»

Spillet handler om å overleve, alene eller sammen i lag på opp til fire venner. 100 spillere slippes fra et luftskip og lander med «fallskjerm» på en stor øy. For å forberede seg til kampen som venter må de samle ressurser, slik at de kan bygge fort og dekning under kampene for beskyttelse, og finne våpen.

Hele veien krymper øya i omfang, kamphanene tvinges nærmere hverandre og dermed gjelder det å ta livet av motstanderne med et vidt arsenal av kreative dødelige verktøy. Vinneren er den siste spilleren eller laget som står igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer