FALLER NEDOVER LISTENE: Det ble bare sjetteplass for rap-duoen Nico & Vinz , her representert ved førstnevnte, på den amerikanske hitlista denne uka. Deres låt er likevel Norges nest største internasjonale hit gjennom tidene - sammen med Ylvis' revefarsott fra i fjor. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FALLER NEDOVER LISTENE: Det ble bare sjetteplass for rap-duoen Nico & Vinz , her representert ved førstnevnte, på den amerikanske hitlista denne uka. Deres låt er likevel Norges nest største internasjonale hit gjennom tidene - sammen med Ylvis' revefarsott fra i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Ferden mot pop-toppen stanset for Nico & Vinz

«Am I Wrong» faller på neste ukes Billboard-liste.

(Dagbladet): Da de i forrige uke klatret til sjette plass på den amerikanske Billboard Hot 100-lista, tangerte den norske duoen Nico & Vinz revehiten til Ylvis i fjor - og plateselskapsfolk begynte å snakke om at en førsteplass var innen rekkevidde.

Torsdag kveld ble det imidlertid klart at «Am I Wrong» faller fra sjette til åttende plass på neste ukes liste.

Med mindre låta skulle gjøre et tilbakesprett må dermed Oslo-gutta innse at de ikke vil tangere A-has historiske førsteplass med «Take on Me» - i denne omgang.

Det er særlig de digitale nedlastingene som svikter. Låta er likevel på en delt andreplass på lista over Norges største internasjonale pophiter noensinne - og dens popularitet har ikke begynt å dale, den stiger bare ikke like kraftig som konkurrentene.

Ifølge Billboard er det særlig popradiostasjoner som bidrar til suksessen, og låta stiger fortsatt på lister både for streaming og de mest spilte radiolåtene. «Am I Wrong» har dessuten hatt æren av å toppe lista over de mest søkte låtene på Shazam - smartfonappen som identifiserer låter den plukker opp med mikrofonen.

Totalt er Nicolay Sereba (23) og Vincent Dery (23), tidligere kjent som Envy, den niende norske gruppa eller artisten som har klart å kjempe seg inn på den prestisjefulle hitlista.

Billboard Hot 100 sammenfatter hver uke antall streaminger, nedlastninger, radiospillinger og videoavspillinger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA til enhver tid.