- Ferdig med de store klassiske rollene

Som ballettsjef må Ingrid Lorentzen sette danseskoene på hylla. Heldigvis har hun full støtte fra samboer Otto Jespersen.

NY ROLLE: På mandag ble det kjent at Ingrid Lorentzen er ny ballettsjef. Hun forteller at hun helt klart er ferdig med de store klassise rollene. - Nå er det rollen som ballettsjef som gjelder, sier hun. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
NY ROLLE: På mandag ble det kjent at Ingrid Lorentzen er ny ballettsjef. Hun forteller at hun helt klart er ferdig med de store klassise rollene. - Nå er det rollen som ballettsjef som gjelder, sier hun. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Tuuusen takk, så koselig!, sier Ingrid Lorentzen (39) på trøndersk idet hun prøver å forflytte seg fra Operaens bistro til sin egen garderobe.

Men hun får ikke tatt mange skritt før neste person sier «gratulerer».

På mandag ble det kjent at Lorentzen blir ny ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett. I august neste år tiltrer hun i åremålsstillingen på fem år. Hjemmet hennes på Blindern er fullt av blomster og ser ut som «æ ha gifta mæ». I garderoben har dansekollegaene satt en sjampanjeflaske med «do not disturb»-skilt, men Lorentzen har ikke blitt annet enn forstyrret den siste uka.

- Jeg tror det ble 20-30 intervjuer den første dagen, sier en sprudlende Lorentzen.

- Passet ikke inn Allerede som toåring ville lille Ingrid begynne på ballettskole, men måtte vente helt til hun var fire. Hun har med seg et bilde fra da hun var fem, hvor hun står på stuegulvet hjemme i Trondheim og strekker en arm opp og en ut.

- Det er mange drømmer i det bildet. Jeg drømte om å bli profesjonell danser, men trodde ikke det var realistisk. Jeg var ingen stjerne på balletten. Jeg var altfor høy og passet ikke inn. Jeg måtte danse mye gutt. Jeg hadde så lyst til å danse i fine kappekjoler som de andre jentene. Det var vondt å ikke få gjøre det, sier Ingrid og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer