KONFLIKT: Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika er preget av arbeidskonflikter. Foto: NTB Scanpix / Samfoto
KONFLIKT: Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika er preget av arbeidskonflikter. Foto: NTB Scanpix / SamfotoVis mer

Ferdig som musikksjef ett år før åremålet går ut

Musikksjefen ved Den Norske Opera & Ballett, Karl-Heinz Steffens, slutter allerede i sommer.

(Dagbladet): - Dessverre har jeg ikke klart å få til en fruktbar dialog med operasjefen Annilese Miskimmon om den kunstneriske planleggingen. Videre opplever jeg manglende respekt for musikksjefens posisjon og innflytelse på operaens kunstneriske utvikling, skrev musikksjef i Den norske opera & ballett, Karl-Heinz Steffens i et innlegg i Aftenposten i april.

Etter store samarbeidsproblemer med den nåværende operasjefen, Annilese Miskimmon, offentliggjorde da Steffens at han ikke ønsket å forlenge åremålet som musikksjef.

Åremålet gikk ut i august 2018, men i dag informerer operaen om at Steffens er ferdig allerede 1. august i år.

- Denne enigheten har vokst fram den siste måneden. Vi har hatt en rekke gode samtaler om hvordan vi skal gjennomføre året framover, og kommet fram til en mellomløsning. Steffens gjør ferdig noen av prosjektene som er planlagt, men ikke alle. Når situasjonen er blitt som den er blitt var dette beste løsning, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø til Dagbladet.

Når Steffens vender tilbake til operaen i året framover er det altså for å gjennomføre igangsatte dirigentprosjekter. Arbeidet med å finne Steffens’ arvtager starter til høsten, opplyser direktøren.

- Det er leit at Steffens og Miskimmon ikke fant ut av utfordringene sammen. De hadde ulike syn på flere spørsmål, og i sum gjorde det at Steffens valgte å fratre, sier han.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Steffens for en kommentar.

Det stormet også rundt Den Norske Opera & Ballet etter at det ble kjent at operasjef Per Boye Hansen ikke fikk fortsette i sin stilling etter 2017.

Kulturinstitusjonen i Bjørvika i Oslo får flere hundre millioner i statstøtte, men har likevel slitt med milliardgjeld, mye på grunn av enorme pensjonskostnader.