Ferdigmat, krangling og trøbbel

«Last Window: The Secret of Cape West» gir deg eventyr på Nintendo DS.

|||Spillserier som «Professor Layton» og «Phoenix Wright» har for lengst vist at Nintendo DS er en glimrende plattform for de ofte oversette eventyrspillene. Etter detektivspillet «Hotel Dusk» (som fikk grei mottakelse, men dessverre solgte dårlig) prøver heldigvis
utvikler CiNG seg på nytt med oppfølgeren «Last Window: The Secret of Cape West».

Også her bruker du DS-stylusen for å peke og klikke i den retningen du vil bevege deg, samt på ting og mennesker du vil undersøke nærmere. Selve spillmaskinen holdes som ei bok, hvor du trykker på den høyre skjermen og ser omgivelsene på den venstre. Slik vises den interessante spillverdenen på en spennende måte.

Og det er mye å se på, ettersom spillet er satt til 1980 i en film noir-aktig ramme.

1

Du presenteres kontinuerlig for detaljer som digre fasttelefoner, «nymoderne» båndsvarere og dyrebare kalkulatorer med solcellepanel. Den amerikanske ekspolitimannen Kyle Hyde passer perfekt inn i settingen, der han bor alene i en sliten leilighet. Etter nok en dag med ferdigmat og krangling med sjefen tar vi over styringen akkurat idet Kyle havner i trøbbel, som spillhelter har en tendens til å gjøre.

Gjennom den ei uke lange handlingsperioden vil Kyle løse gåter, kryssord, legge puslespill og prate veldig, veldig mye. «Last Window» er svært historiedrevet, og en stor del av tiden går ut på å hale viktig informasjon ut av folk før spillet går videre.

Du må hele tiden være på tå hev, for om du gir en person for lite
(eller for mye!) oppmerksomhet er det game over. Utfordringen til spilleren ligger dermed i å stille de riktige spørsmålene og bruke de tilgjengelige ressursene for å løse oppgavene som dukker opp.

Resultatet er en fin blanding mellom hjernetrim og nøye utforsking av verdenen rundt deg.

Dessverre har spillet også en lei tendens til å bevege seg for sakte framover, slik at det kan gå for lenge mellom de beste bitene — du må med andre ord være både tålmodig og eventyrlysten for å fullt ut sette pris på «Last Window».

Er du dette, venter en gjennomført spillopplevelse som for det meste klarer både å utfordre og trekke deg inn i atmosfæren.

Ferdigmat, krangling og trøbbel