Ferdinands vin

Resultatet av Arcus Produkters og Galleri JMS' kunstnervin-samarbeid på tolvte året ble presentert i går.

Årets vinkunstner er Ferdinand Finne, som med sitt bilde «Vårbukett, Middelhavet» pryder etiketten. Årets kunstnervin er fra Bordeaux, i likhet med sine 11 forgjengere. Den heter Chateau Jullian 1997, og kommer nærmere bestemt fra Vertheuil i Haut-Médoc, vest for St.-Estephe.

Arcus har tappet 29 298 helflasker og 1999 magnumflasker, som er til salgs fra lørdag 6. november for henholdsvis kr 124 og kr 247,80. Vinen er oppført i bestillingsutvalget, men vi regner med at samtlige polutsalg har den i hylla som tilleggsvare.

B39536 Chateau Jullian 1997, Kunstnervin 1999 (kr 124)

1997 er generelt en lett årgang, og det er denne vinen et godt eksempel på. Ikke så fyldig som fjorårets kunstnervin (Arcus har igjen noen magnumflasker fra i fjor) og heller ikke så lagringsdyktig. De som kjøper vinen for å drikke den, bør ikke drøye for lenge, for vinen er helt drikkeklar: Saftig, lett og sjarmerende, med gode frukttoner, bløte tanniner og syrefrisk ettersmak.

Data for årets kunstnervin

  • Château Jullian 1997 er en AOC Haut-Médoc.
  • Vinmarkene er i overkant av 6 hektar, bestående av vinstokker med klassiske Bordeaux-druer som Cabernet Sauvignon og Merlot. Sammensetning: 60 % Cabernet Sauvignon og 40 % Merlot.
  • Druestokkenes alder er ca. 25 år.
  • Jordsmonnet den er dyrket på, består av kalkstein med innslag av leire.
ETIKETTEN :Ferdinand Finnes «Vårbukett, Middelhavet»