Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Reiseliv:

Ferien er over

Sammen med teamet i Innovasjon Norge og en samlet reiselivsnæring vil jeg fortsette å jobbe for et bærekraftig reiseliv; miljømessig, samfunnsmessig og økonomisk.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Meninger

På dagbladet.no 18. mars oppfordrer Geir Rognlien Elgvin meg til å ta en ferie for komme på nye tanker om et mer bærekraftig reiseliv i Norge. Selv har han mange forslag til hvordan han mener det kan bli bedre. Lengre åpningstider på museene, lavere priser på kollektivtrafikken og bedre tilrettelegging slik at de besøkende får se det beste Norge har å by på, er blant ideene.

Innovasjon Norge er enig i det meste Elgvin skriver. Vi støtter påstanden om at i tillegg til fantastisk natur, som alltid vil være viktig for en stor gruppe besøkende, må vi også vise frem det moderne Norge i form av arkitektur, kultur, opplevelser og samfunnsliv.

Derfor er vår strategi «Hele Norge – hele året». Vi endrer nå markedsføringen for å sikre vekst over hele landet, og for å jevne ut sesongsvingninger. Økt digitalisering åpner for at vi også når nye nisjer av markedet.

Vår siste kampanje dreier seg om Oslo, byen Elgvin etterlyser fokus på. Sammen med VisitOSLO og byens nærings- og kulturliv forsøker vi å nå ut i verden med vinterhistorier om Oslo. Fem filmer har engasjert på sosiale medier, og hovedfilmen er sett over to millioner ganger på Facebook.

Byene får økt fokus i vår nye strategi, blant annet fordi det er enklere å skape vekst i byene. Vi skal selvsagt ikke slutte å markedsføre fjordene og nordlyset, da dette er enormt viktige attraksjoner. De bidrar stort til verdiskapning, sysselsetting, og til bosetning i distriktene.

Vårt mandat er å investere markedsføringen i langsiktig lønnsomme markeder og utvikle norsk reiselivsnæring. Så istedenfor å dra på en ekstra ferie, vil jeg sammen med teamet i Innovasjon Norge og en samlet reiselivsnæring fortsette å jobbe for et bærekraftig reiseliv; miljømessig, samfunnsmessig og økonomisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling